La cooperativa ha arribat a un acord amb l'empresa Granel Community i a principis del 2020 traur al mercat tres noves varietats
ACN
Santa Pau.-La Fageda posar a la venda a partir del mes de novembre el iogurt natural cremós en format granel. La cooperativa va comenar a fabricar aquest tipus de iogurt l'any passat en galledes de 3 quilos per al sector de la hostaleria i la restauració i ara ha arribat a un acord amb l'empresa catalana Granel Community perqu els consumidors el puguin comprar en cinc de les seves botigues (Vic, Palamós, Barcelona, El Vendrell i Vilanova i la Geltrú) a través de neveres dispensadores on es podr adquirir el producte en envasos biodegradables. A principis del 2020, a més, traur al mercat tres varietats de iogurts cremosos en envasos de cartró: el natural, el natural desnatat i el natural amb sucre de canya. L'envs amb qu es vendr ser de 500 grams i es podr reciclar com a residu de paper i cartró.
La cooperació continua la seva aposta per innovar en el seu producte estrella: el iogurt. A partir de novembre, el iogurt natural cremós es podr comprar en format granel. La Fageda ja el va comenar a fabricar l'any passat en galledes de 3 quilos per als sectors d'hostaleria i restauració per ara, i a través d'un acord amb un empresa especialitzada, els consumidors el podran adquirir en cinc de les seves botigues mitjanant unes neveres dispensadores. El producte se servir en envasos biodegradables i s'haur de consumir en un mxim de quatre dies. El iogurt, sense sucres afegits, evocar la textura dels iogurts grecs per sense nata afegida i poca acidesa. En parallel, treballen en el llanament, durant el primer trimestre de l'any que ve, en una "nova família" de iogurts en envs de cartró i en format de mig quilo. En concret, es tracta de tres varietats de iogurts cremosos: el natural, el natural desnatat i el natural amb sucre de canya. L'envs amb qu es podr adquirir ser reciclable i sostenible. El director d'Innovació de La Fageda, Oriol Gol, assegura que es tracta d'una tecnologia "nova amb un producte amb lla qualitat de sempre". Per la seva banda, la directora comercial, Sílvia Domnech, afirma que el seu compromís ha estat sempre "fer productes bons i saludables". "A aquestes qualitats hi hem de sumar la capacitat d'adaptar-los a modalitats de consum que marquen tendncies, que són avantatjoses pels nostres consumidors, respectuoses pel nostre medi i en consonncia amb la raó de ser de La Fageda", afegeix. Capdavanters del sector L'any passat La Fageda va produir 11.000 tones de iogurt a les seves installacions de Santa Pau, convertint-se en el segon fabricant a Catalunya.La cooperativa va néixer a Olot ara fa 37 anys. Cinc anys més tard es va traslladar a la finca actual de Mas Els Casals, al Parc Natural de la Zona Volcnica de la Garrotxa, on hi desenvolupa diverses activitats agropecuries. A banda de portar una granja de vaques de llet i fabricar iogurts i postres lcties, elabora gelats i melmelades. El 60% de la plantilla de la fundació presenta una discapacitat psíquica o un malaltia mental crnica. També presta serveis d'habitatge, ocupacionals i de lleure.