Faber acull 245 residents de 26 països des que es va crear fa tres anys a Olot

Publicado 11/1/2019 15:21:48CET

La residència d'arts, ciències i humanitats endega una nova etapa i passa a formar part de l'Institut Ramon Llull

ACN

Olot.-Faber, Residència d'Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya és un espai a Olot on els professionals d'aquests àmbits vénen a treballar els projectes durant unes setmanes i comparteixen coneixements i experiències. Des que es va crear el setembre del 2016, ha acollit 245 residents de 26 països i s'han fet més d'un centenar d'activitats a la comarca i a altres ciutats com Vic, Figueres, Girona i Barcelona, entre d'altres. Aquest divendres han anunciat les pròximes activitats. La innovació pedagògica, la filosofia política, les altes capacitats o l'arxivística són algunes de les temàtiques de les properes estades que ja hi ha programades. El projecte, a més, ha passat a formar part de l'Institut Ramon Llull.

Aquest divendres s'ha donat a conèixer la programació de la Faber, Residència d'Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya que es fa des d'Olot. Obre l'any amb una estada sobre desenvolupament local (del 14 al 31 de gener) i el futur de les ciutats i comarques en un món global. Entre els professionals participants destaca Alfred Vernis, doctor en Gestió Pública i No Lucrativa, que actualment treballa en un projecte anomenat 'Territori i Innovació Social', juntament amb d'altres noms com Karel Williams, professor a l’Alliance Manchester Business School, o Pedro Macedo com a investigador del clima a la Universitat de Lisboa amb més de vint anys d’experiència en projectes de sostenibilitat participativa regionals i locals.Faber organitza aquesta estada conjuntament amb Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement per al desenvolupament socioeconòmic d’Osona, i col·labora amb les Jornades de Territori Resilient que es faran a Olot el dies 24 i 25 de gener i que formen part de la iniciativa internacional Municipalities in Transition i el projecte pilot La Garrotxa Territori Resilient. Dins de la programació d'aquesta residència es faran actes a Olot i Vic. El febrer es dedicarà una estada a la innovació pedagògica (del 18 de febrer al 18 de març) on es debatrà sobre el futur de l'escola del segle XXI. A continuació, hi ha programada una estada sobre filosofia política (del 25 de març al 5 d’abril). Concretament, sobre la legitimitat i els processos d’autodeterminació externa. La seguiran una setmana dedicada a les altes capacitats (del 8 al 12 d’abril) mentre que del 23 al 30 d’abril el tema serà l’arxivística, els arxius i la governança de la informació. Finalment, s’acabarà el curs amb una estada sobre robòtica educativa que coincidirà, per segon any, amb el Robolot.Des que Faber va obrir les portes el setembre del 2016 hi han passat 245 residents dels cinc continents, concretament de 26 països. També s'han fet 107 activitats a la comarca de la Garrotxa i a indrets com Vic, Banyoles, Figueres, Girona i Barcelona, entre d’altres. Nou impuls formant part de l'Institut Ramon LlullFa unes setmanes es va anunciar que la residència Faber passava a formar part de l'Institut Ramon Llull, organisme públic dedicat a la promoció exterior dels estudis de la llengua i cultura catalanes en l'àmbit acadèmic, de traducció, escrits i producció cultural. Els àmbits d'actuació i molts dels objectius són "coincidents" i des de Faber es veu com una "gran oportunitat" per "estendre el projecte Faber a altres llocs i fer-lo créixer a Olot". Es preveu un pla de transició fins a l'estiu per traçar les bases del conveni i les normes de funcionament administratiu.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.