Publicado 09/02/2019 09:03

Una exposició repassa els canvis de nom de Sant Boi de Llobregat al llarg de la histria

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La mostra aplega documents, segells i monedes que tenen gravat o imprs el nom de la població segons el moment histric

ACN

Sant Boi de Llobregat.-Sancti Baudili, Sant Baldiri, Semboi, Sant Boy, Semboy, Vilaboi i San Baudilio són els noms que l'actual Sant Boi de Llobregat ha anat tenint al llarg de la histria en funció de les conjuntures polítiques i socials. Ara, el Museu de la ciutat a Can Barraquer ha aplegat en la mostra 'Els noms de Sant Boi' una recopilació de documents, segells, monedes i objectes diversos que expliquen aquests canvis des de l'poca paleocristiana (segles IV i V). L'exposició, que es podr veure fins el prxim 28 d'abril, és el resultat d'una investigació d'un any que vol respondre a totes les preguntes sobre aquesta qüestió. La directora del Museu de Sant Boi, Maria Lledó, recorda que des de la Segona República el municipi ha tingut tres topnims diferents i que encara hi ha gent, per exemple, que coneix el poble com a San Baudilio, el seu nom de l'poca franquista.

El projecte d'investigació sobre aquesta evolució ha suposat una recerca intensa de documents i materials, alguns d'ells indits, en diferents arxius i institucions. La recerca ha perms conixer de manera detallada els canvis del topnim al llarg del temps i les circumstncies que l'han acompanyat.Entre el material que s'hi exposa hi ha veritables curiositats com bitllets de 25 cntims de la Segona República impresos amb el nom de Vilaboi, o un document oficial de la mateixa poca enviat a l'Ajuntament del Prat de Llobregat anunciant el canvi de nom de Sant Boi a Vilaboi.També es poden veure objectes que demostren com els canvis de nom han creat confusió. Per exemple, hi ha una placa de l'any 1982 de l'Ajuntament de Coín, a Mlaga, que commemora un intercanvi esportiu amb la villa de San Baudilio.Les persones que visitin l'exposició també trobaran llibres de comptabilitat i registre dels segles XV, XVII i XVIII i objectes protocollaris, entre molts altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés