Experts reclamen la transformació integral del sistema alimentari: "No podem portar més menjar de l'altra punta del món"

Publicado 11/10/2019 13:00:58CET
Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Ponents de les jornades internacionals 'Mengem Futur' aposten per reduir el consum de carn i escurçar la cadena alimentaria

ACN

Barcelona.-Experts internacionals han apostat per una transformació integral del sistema alimentari en les jornades internacionals 'Mengem Futur', organitzades pel Diplocat i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) al Recinte Modernista de Sant Pau. Les conferències s'han centrat en la transició cap a un sistema alimentari sostenible i han comptat amb ponents amb Peter Schmidt, president de l'Observatori del Desenvolupament Sostenible del Comitè Social i Econòmic Europeu. Schmidt ha assegurat que s'ha de replantejar la producció i el consum de carn d'animal i fer més curta la cadena alimentària. "No podem acceptar més anar a buscar menjar a l'altra punta del món", ha explicat fent referència al consum de soja pels ramats europeus i a l'ús d'oli de palma en molts dels productes del continent.

En aquest sentit, Schmidt ha assegurat que és necessari implementar una política alimentaria integral que s'articuli a través de consells sobre alimentació en l'àmbit europeu, estatal i local i que promogui dietes saludables i sostenibles, i que aposti per fer més curtes les cadenes alimentàries i reduir les desigualtats entre els diferents elements que la configuren, donant suport als agricultors i ramaders per a adaptar-se les noves maneres de fer. "No tothom ha de produir orgànic però sí sostenible", ha dit.La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha reivindicat l'existència a Catalunya d'un d'aquests cossos administratius: el Consell Català de l'Alimentació. L'ens es va reactivar el 3 d'octubre i treballarà per a farcir de propostes el Pacte Nacional per a la Política Alimentaria, que el Govern preveu tenir enllestit d'aquí a un any, segons ha assegurat la consellera, que ha inaugurat la jornada acompanyada del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch i de la secretaria general del Diplocat, Laura Foraster.