Publicado 10/03/2020 14:30

Un estudi evidencia l'augment de nitrits, nitrats i fosfats en diferents punts del Ter, Gurri, Meder i Rimentol a Osona

Pla general de dues de les investigadores del CERM recollint mostres al riu Ter a Manlleu. Imatge del 10 de mar de 2020 (Horitzontal).
Pla general de dues de les investigadores del CERM recollint mostres al riu Ter a Manlleu. Imatge del 10 de mar de 2020 (Horitzontal). - Laura Busquets (ACN)

Les principals causes són l'excés de purins als camps de conreu, el trencament del clavegueram i cabals molt baixos

ACN

Manlleu.-El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la UVic-UCC i l'rea ambiental del Museu del Ter han publicat recentment un estudi sobre l'estat ecolgic dels rius d'Osona l'any 2019. En aquest informe els investigadors evidencien l'augment de nitrits, nitrats i fosfats en diferents punts del Ter, el Gurri, el Meder i el Rimentol. La biloga del CERM, Marta Jutglar, ha explicat que aquests rius mostren "deficincies greus" a la plana agrícola i riu avall dels nuclis urbans de Vic i Manlleu. Les principals causes són l'excés de purins als camps de conreu, el trencament del clavegueram o el poc cabal que s'ha registrat en rius com el Gurri, cosa que ha afectat en la qualitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés