Publicado 4/11/2019 13:59:01 +01:00CET

Eritja i Bailach (ERC) traslladen el suport als empresonats a Lleida arran de les protestes de rebuig a la sentència

Els republicans destaquen la "fortalesa i solidesa" dels "represalitats" i denuncien el procés d'"involució democràtica" a l'Estat

ACN

Lleida.-Els caps de llista d'ERC al Congrés i al Senat per Lleida a les eleccions del 10-N, Xavier Eritja i Sara Bailach, han traslladat el seu "suport i escalf" a alguns dels "represalitats" que es troben al centre penitenciari de Ponent després de ser detinguts arran de les mobilitzacions de rebuig a la sentència del procés. Els republicans han dut a terme el primer acte polític en el marc d'una campanya electoral que acull de presó lleidatana en el qual han participat dos dels cinc empresonats a Lleida arran de les mobilitzacions de les darreres setmanes. Eritja i Bailach han destacat la "fortalesa i solidesa" amb què viuen l'empresonament tot i ser una "situació dura per a ells". Els dos empresonats han traslladat als republicans que "el suport que veuen al carrer de les famílies i de la societat els dona força per passar aquests dies".

Xavier Eritja i Sara Bailach han protagonitzat aquest dilluns el primer acte d'un partit polític en campanya electoral que acull el centre penitenciari de Ponent. Els republicans han mantingut un trobada amb diferents reclusos a la biblioteca de la presó lleidatana per traslladar-los les propostes d'ERC per al 10-N i escoltar les aportacions dels presos en relació amb el plantejament polític dels republicans i intercanviar visions sobre la situació política actual. Eritja ha valorat positivament l'experiència i ha destacat que "tenen més coneixement el moment polític actual i de com està la situació social i econòmica del que ens pensem". El cap de llista d'ERC al Congrés ha defensat davant els assistents que "l'Estat està en un procés d'involució democràtica a nivell repressiu sobre Catalunya però que també afecta molts drets dels ciutadans d'arreu de l'estat espanyol".Eritja i Bailach han aprofitat l'acte per parlar una estona amb dos dels cinc empresonats a Lleida arran de les mobilitzacions de rebuig a la sentència del procés. "Estan prou forts i sòlids tot i que la situació és dura per a ells", ha exposat Eritja en sortir del centre penitenciari. "Ens han explicat que les famílies estan en contacte i que confien que tard o d'hora puguin sortir", ha assenyalat el republicà. "El recolzament que veuen al carrer de les famílies i de la societat amb les mobilitzacions de suport els dona força per passar aquests dies a la presó", ha explicat Eritja.