Publicado 13/11/2019 14:34:40 +01:00CET

ERC s’abstindrà en la tramitació inicial dels pressupostos de Barcelona però avisa que el "gest" no és un “xec en blanc”

El grup remarca que no garantiran l’aprovació definitiva si no hi ha canvis en la proposta per fer-la més progressista

ACN

Barcelona.-ERC s’abstindrà en la tramitació inicial dels pressupostos del govern de Barcelona, que es vota aquest dimecres a la tarda en una comissió extraordinària d’Economia. Els republicans ho han avançat en un comunicat en què asseguren que el “gest” -que permet facilitar la tramitació- no és en cap cas “un xec en blanc”. De fet, Esquerra considera que l’esborrany presentat pel govern no compta amb els elements que permetin pensar que els comptes s’aprovaran amb els seus vots. Tanmateix, asseguren que no bloquejaran el tràmit inicial per “responsabilitat amb la ciutat”.

“Amb l’abstenció d’avui, el Grup Municipal d’Esquerra volem deixar clar que només facilitem la tramitació inicial i que en cap cas estem predisposant el nostre vot en un sentit afirmatiu de cara a l’aprovació definitiva”, recull el comunicat. Els republicans consideren que la proposta actual no té “ambició progressista” i apel·la als partits del govern, BComú i PSC, a la “responsabilitat” per debatre sobre el pressupost “amb el rigor que no ha aplicat [el govern municipal] fins ara”. “Barcelona necessita un pressupost que sigui ambiciós i de transformació real, amb les polítiques decidides i veritablement progressistes que aquesta ciutat i el moment exigeixen”, conclouen.Per altra banda, i com ja ha fet JxCat, ERC critica també el poc marge de la Comissió extraordinària d'Economia i Hisenda que ha de debatre i sotmetre a votació aquest dimecres l'aprovació inicial del projecte de pressupostos per al 2020.Per a Esquerra és una votació “precipitada” que obliga els grups municipals a prendre una decisió “prematura”, sense temps per a un treball previ “d’exploració i cerca dels eixos bàsics d’un eventual acord”.