Publicado 14/2/2019 13:43:00CET

ERC-MES de Girona s'abstindr en la votació dels pressupostos municipals per al 2019

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Maria Merc Roca assegura que la coalició actuar "per responsabilitat" i anuncia que es far una comissió de seguiment dels projectes pactats

ACN

Girona.-ERC-MES de Girona s'abstindr en la votació dels pressupostos municipals per al 2019. L'equip de govern i la coalició han tancat un acord que passa per incloure als comptes aquells projectes que els republicans havien posat sobre la taula. Entre d'altres, inversions "urgents" a la Devesa, la creació d'una nova línia de bus que connecti els campus de la UdG o la redacció del projecte per a un nou centre cívic a Montjuc. L'acord també inclou crear una comissió entre CiU i ERC que vetllar perqu els compromisos s'executin aquest any. El pacte aplana el camí perqu l'equip de govern de Girona pugui desencallar el pressupost si aconsegueix tancar una altra abstenció.

El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona s'abstindr a l'hora de votar el pressupost per a aquest 2019. Els republicans han pactat amb l'equip de govern que els comptes municipals incloguin aquelles sis prioritats que van posar sobre la taula. La coalició, a més, ha exigit a CiU que els projectes s'executin aquest any i, per aix, també s'ha acordat crear una comissió de seguiment entre els dos grups que vetlli perqu es compleixi l'acord.Amb el pacte, el pressupost municipal incorporar partides per redactar el projecte d'un nou centre cívic a Montjuc, fer inversions "urgents" a la Devesa (en seguretat, illuminació i un nou espai per a gossos al parc) i impulsar el parc de les Pedreres. A més, s'incrementar la dotació per arranjar voreres arreu de la ciutat, es millorar l'accessibilitat a tots els parcs i jocs infantils i es crear una nova línia d'autobús (que enllaar els diferents campus de la UdG).Maria Merc Roca ha assegurat que el seu grup facilitar que el pressupost pugui aprovar-se "per responsabilitat" a canvi "de desencallar projectes importants i dignificar algunes zones de la ciutat". La portaveu d'ERC-MES deixa clar, aix sí, que aquests "són els pressupostos de CiU, que reprodueixen el seu model de ciutat" i que, per tant, "mai" podrien votar-hi a favor. "Per hem fet un esfor per a la ciutat", subratlla.Com a mínim, una altra abstencióL'abstenció d'ERC-MES, doncs, facilita que l'equip de govern pugui tancar un pacte per tirar endavant els comptes. De totes maneres, per, com a mínim encara li cal assegurar-se l'abstenció d'un altre grup. Ara per ara, els pressupostos del 2019 parteixen de deu vots a favor (els que suma CiU) i quatre abstencions (les d'ERC-MES).La resta de l'oposició, per, suma onze vots. El PSC (que té quatre regidors) ja va posar molt difícil votar-hi a favor o abstenir-se, perqu ho va condicionar a un canvi d'actitud de l'alcaldessa. I la CUP (que suma quatre regidors més) també veu difícil decantar-se per l'abstenció. No només perqu els comptes municipals estan molt allunyats del model de ciutat que defensen, sinó també perqu els cupaires asseguren que l'equip de govern no ha mostrat cap mena d'inters per asseure's amb ells a negociar. Per la seva banda, Cs (que té dos regidors) ja ha dit obertament que hi votar en contra. Falta veure, encara, qu far la regidora del PPC Concepció Veray. Si ella s'absté, els pressupostos podrien tirar endavant. Aix sí, l'alcaldessa Marta Madrenas hauria de fer valer el seu vot de qualitat.