Publicado 3/9/2019 12:31:33 +02:00CET

ERC alerta Colau del risc de fomentar "actituds xenòfobes" si no "s'afronta" la seguretat

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El grup municipal veu "irresponsable" que l'alcaldessa culpi la Generalitat i publiqui un vídeo de 8 minuts com a "solució"

ACN

Barcelona.-Esquerra emplaça Ada Colau a "afrontar" la seguretat als carrers de Barcelona i critica que "desautoritzi" el tinent d'alcalde responsable en la matèria, Albert Batlle. A més, els republicans lamenten que es culpi la Generalitat i, a ulls seus, no s'ofereixin solucions des del consistori. "Si donem la culpa a les administracions però no fem res el que estem fent és fomentar les actituds xenòfobes", ha advertit aquest dimarts el regidor Jordi Coronas, afegint que és la dreta i l'extrema dreta qui ocupa aquest espai. "Com a primera força seguirem oferint solucions per abordar el tema de la seguretat en tota la transversalitat", ha assegurat.

Coronas ha admès que fan falta més policies però també ha advertit que no només es resoldrà d'aquesta manera. "Hi ha moltes altres qüestions que s'han de tractar", ha apuntat fent referència a l'urbanisme o les polítiques d'ocupació"."Si l'alcaldessa viu en una altra ciutat o realitat i creu que la solució per la seguretat és un vídeo de 8 minuts és que no ha entès la situació", ha argumentat, advertint que des d'ERC no deixaran el discurs de la seguretat "en mans de la dreta". "Em sembla totalment irresponsable", ha dit sobre la gestió de Colau en aquesta matèria.Per la seva banda, Elisenda Alamany, portaveu del grup juntament amb Coronas, ha destacat que és un govern amb dues forces "que viuen d'esquenes l'una de l'altra". "Van dir que serien un govern estable però la percepció és que en les primeres passes del seu mandat no ha trobat més solucions per a la ciutat", ha afirmat.