Publicado 18/06/2019 15:54CET

Entra en servei l'espai reformat en la segona fase d'obres de les Urgncies al Trueta

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Inclou l'entrada principal, la sala d'espera o la zona de pacients de baixa complexitat

ACN

Girona.-L'hospital Trueta de Girona ha obert al públic la segona fase de les obres d'ampliació del servei d'Urgncies, uns treballs que es van iniciar l'estiu passat. L'espai remodelat inclou l'entrada principal, amb un circuit diferenciat per als pacients que venen pel seu propi peu i els que venen amb ambulncia; una sala d'espera i la zona de pacients de baixa complexitat. En els propers dies est previst que també s'obri la zona de crítics mentre que la destinada a traumatologia no es posar en marxa fins que finalitzi la tercera fase perqu la zona on anir s'usa com a rea de pacients en observació. Queda pendent la tercera fase, que es preveu que es comenci a executar durant lany que ve, i que acollir lrea dobservació.

Aquesta zona nova ha quedat connectada amb l'espai de la primera fase del Servei dUrgncies, que va entrar en funcionament lestiu passat. Els primers treballs de les obres dampliació van iniciar-se el mar de 2017. Tota lobra dampliació sha organitzat en tres fases per fer compatible lactivitat assistencial amb els teballs dels operaris. Queda pendent la tercera fase, que es preveu que es comenci a executar durant lany que ve, i que acollir lrea dobservació.Lampliació de les Urgncies suposa una "gran millora, tant per a usuaris, com per als professionals", segons informa en un comunicat de l'Institut Catal de la Salut (ICS). Els espais que ara han entrat en funcionament safegeixen als que es van posar en marxa lany passat, millorant així progressivament els espais per augmentar la qualitat assistencial dels pacients. El Servei dUrgncies est dotat dequipament dúltima generació que permet millorar la seguretat del pacient. Així mateix, el volum dusuaris que atendr el servei ser el mateix que fins ara, uns 70.000 a lany, de manera que lampliació suposar també una millora en el "confort, la intimitat i la privacitat".Avui sha traslladat als nous espais lrea dobservació i lrea de baixa complexitat, que atén els pacients de nivell IV i V, que han passat de disposar de dos punts assistencials a cinc. La resta despais saniran obrint progressivament en funció de les necessitats. L'empresa CRC Obras y Servicios SL, és l'encarregada de les obres per un import de més de 3,3 milions d'euros. A més a més, l'equipament ha suposat una inversió d' 1,8 milions d'euros més. El projecte global permetr quasi doblar la superfície que tenia el servei, que passar dels 1.200 metres quadrats a 2.300 metres quadrats un cop acabada tota lobra.Cada dia van al centre uns 200 pacients, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de lany. Part dels pacients atesos arriben derivats daltres hospitals o centres datenció primria de la Regió Sanitria de Girona, ats que el Trueta nés el centre de referncia. Quasi el 20 % dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés