Publicado 31/5/2019 10:54:43 +02:00CET

Entra en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

L'estiu passat va intervenir més de 136.000 begudes i va posar prop per 15.000 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada

ACN

Barcelona.-Des de dilluns, el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana torna a estar en marxa. Patrullarà per les deu platges de la façana marítima de Barcelona fins el mes de setembre vinent amb l'objectiu de prevenir i actuar sobre els fenòmens que es produeixin al litoral barceloní. Fa vuit anys que durant els mesos d'estiu es posa en funcionament aquest grup. L'estiu passat va intervenir 136.457 begudes i va interposar 14.972 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada. Prop de 7.000 eren per venda ambulant de begudes i aliments, 8.067 per la venda ambulant no autoritzada i 930 per altres activitats tampoc autoritzades. També es van interposar 106 denúncies per no respectar les indicacions de bany, majoritàriament, banyar-se als espigons o en altres zones restringides.

Els policies que integren aquest grup patrullen a peu, amb scooters, amb vehicles de quatre rodes, amb bicicletes o amb 'quads' adaptats per circular per la sorra. També disposen de dues embarcacions semirígides que permeten millorar les tasques de vigilància i control tant en platges com espigons. Des de la seu, situada a l'edifici de l'Oficina Conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, des del mòdul de la platja de la Barcelona i des del mòdul de l'espigó de la platja del Bogatell, el grup fa el control de tots els fenòmens que es poden detectar a la zona de platges. Aquí també s'elaboren les estratègies per fer-hi front. El grup de platges també disposa de 'kits' dirigits a les víctimes de robatoris i furts que contenen una bossa amb una samarreta, unes xancles, uns pantalons i uns bitllets de metro.