Publicado 20/03/2019 14:21CET

Una enquesta de la UdL assegura que el Pallars Juss i el Solsons són les comarques més felices de Lleida

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La Ctedra d'Innovació Social de UdL elabora el Mapa de la felicitat de la demarcació 2019

ACN

Lleida.-La població del Pallars Juss i del Solsons és la més feli de Lleida, segons una enquesta duta a terme per la Ctedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida (UdL) a 2.2027 persones de més de 150 municipis de la demarcació i que s'ha tradut en el Mapa de la felicitat de les comarques de Lleida 2019. Amb un 7,7 sobre 10, ambdues superen en cinc dcimes la mitjana del grau de satisfacció de la vida de les comarques lleidatanes, que se situa en el 7,2, i també estan per sobre de la mitjana catalana (7,3), l'espanyola (6,9) i l'europea (7,1). L'estudi, que es va iniciar el mar del 2018 i ha finalitzat aquest febrer, no ha obtingut, per, dades suficients ni de la Val d'Aran ni la de Cerdanya lleidatana, per la qual cosa no surten reflectides en el mapa.

Després del Pallars Juss i del Solsons, segueixen en rnquing de comarques lleidatans més felices, la Noguera i el Pallars Sobir, amb un 7,3, mentre que l'Alta Ribagora és la comarca menys feli, amb un 6,3 de mitjana. La resta de comarques que no superen la mitjana catalana se situen entre el 6,6 del Pla d'Urgell i el 7,1 de l'Alt Urgell. El Segri és la tercera per la cua amb un 6,8, segons informa la UdL. A més del grau de satisfacció amb la vida, la Ctedra d'Innovació Social també ha quantificat altres el benestar subjectiu, el benestar social i l'optimisme de les comarques lleidatanes que obtenen un 7,7, un 7, i un altre 7 de mitjana, respectivament . La comarca més ben situada en tots és el Pallars Juss amb un 8,4, un 8,3 i un 7,4.La majoria de les persones que han resps l'enquesta són dones, un 72% per un 28% d'homes. Per franja d'edat, les que tenen entre 35 i 54 anys han estat les més nombroses, un 51%, seguides de les qu en tenen entre 18 i 34 (29%) i les més grans de 55 (20%).L'estudi també ha preguntat als enquestats qu els fa felios i com ho contagien als altres i així ha pogut elaborar un decleg dels ingredients de la felicitat per als lleidatans i de les maneres en qu contagien aquest estat d'nim. El que ens fa més felios, amb un 48% de respostes en aquest sentit, és viure i compartir experincies amb les persones que estimem i la forma més usual de contagiar felicitat és sent amables, somrient i rient.Al 2016, la Ctedra d'Innovació Social de la UdL ja va realitzar una enquesta sobre el grau de felicitat dels lleidatans. Llavors més de 1.600 persones de 78 municipis van respondre el qüestionari que, com ara, es va distribuir per xarxes socials d'entitats, associacions diverses i ajuntaments.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés