Publicado 28/02/2019 16:36CET

Endesa comena el desballestament de la línia dalta tensió que creua el Vendrell i Calafell

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Calafell.-Endesa ha comenat aquest dijous els treballs de desballestament de la primera de les 56 torres de la línia elctrica dalta tensió de 110 kV que creua el Vendrell i Calafell (Baix Peneds). Aquesta xarxa és fora de servei den que es va activar una infraestructura alternativa. Loperació comportar el desmuntatge de 10,8 quilmetres de cable i de totes les estructures metlliques, gairebé centenries, ubicades dins dels nuclis urbans. Les obres de desballestament, previstes durant unes 12 setmanes, tenen un pressupost de 254.000 euros. Durant lúltim any, Endesa ha construt una nova línia de 110 kV per reforar el subministrament a la zona, amb una inversió de més de 4,6 milions deuros.

La companyia destaca que la nova xarxa, de 12,2 quilmetres i 49 torres, ha de permetre incrementar la capacitat de transport denergia de Calafell i el Vendrell i de la seva zona dinfluncia, dotant cada circuit amb 152,4 MVA de potncia. Per minimitzar el seu impacte visual, sha construt aprofitant el passadís de serveis que recorre les autopistes AP-7 i C-32. Al mateix temps, la nova xarxa creua la carretera N-340, la carretera TV-2126, la plataforma del ferrocarril Tarragona-Barcelona-Portbou, diverses rieres i torrents, línies aries i subterrnies de telefonia, canonades daigua potable i letilenoducte subterrani Tarragona-Martorell. A nivell tcnic, laquesta infraestructura compta amb alladors polimrics, fabricats a partir dun compost a base de fibra de vidre i silicona, els quals tenen més resistncia a les inclemncies meteorolgiques i als trets dels caadors. Així mateix, també sha installat un cable de terra dotat amb fibra ptica.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés