Publicado 14/6/2019 14:50:01 +02:00CET

Endavant Cerdanya aconsegueix l'alcaldia d'Alp gràcies al suport d'ERC i deixa a JxCat a l'oposició després de vuit anys

La negociació sobre la governabilitat del Consell Comarcal cerdà, fins ara presidit per Ramon Moliner, continua oberta

ACN

Alp.-El número u de la llista d'Endavant Cerdanya a l'Ajuntament d'Alp a les eleccions del 26-M, Carlos Adsera, serà el nou alcalde de la localitat a partir d'aquest dissabte, després que aquesta formació hagi arribat a un acord amb ERC. D'aquesta manera, el fins ara primer edil i també president del Consell Comarcal, Ramon Moliner (JxCat), passarà a l'oposició després d'haver governat durant les dues darreres legislatures i haver perdut en aquests comicis la majoria absoluta que ostentava en el darrer mandat municipal. En el cas de l'ens comarcal, on també són necessaris els pactes per garantir la seva governabilitat, les negociacions entre aquestes tres formacions continuen obertes.

Tot i que la candidatura de Junts per Alp, la Molina i Masella (JxCat) va ser la que va rebre més vots a les passades eleccions del 26-M, va obtenir el mateix nombre de regidors, quatre, que Endavant Cerdanya. Mentre, ERC ha mantingut el representant que ja tenia, el qual donarà suport al nou govern liderat pel partit cerdà, que ha sumat tres nous edils respecte al resultat que va aconseguir al 2015. La suma d'aquestes dues forces deixa a l'actual alcalde, Ramon Moliner, a l'oposició després d'haver governat durant vuit anys.Pel que fa als possibles pactes de govern al Consell Comarcal de la Cerdanya, ara també presidit per Moliner, totes les opcions segueixen obertes, ja que encara no s'ha tancat cap acord. En aquest cas, els resultats del 26-M van deixar a JxCat sense majoria absoluta, amb 9 representants. Els republicans en van obtenir 7 i Endavant Cerdanya va mantenir els 3 que havia aconseguit quatre anys abans.