Publicado 08/08/2019 12:19

Encapsular dos frmacs diferents en nanovesícules millora la seva eficcia contra la malria

Un estudi d'IBEC i ISGlobal mostra que d'aquesta manera s'inhibeix el creixement del parsit

ACN

Barcelona.-Encapsular dos frmacs amb propietats diferents en nanovesícules envoltades per anticossos millora notablement la seva especificitat i eficcia, segons un estudi de la unitat mixta de Nanomalaria de lInstitut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i lInstitut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Perqu la diferncia en la solubilitat o vida mitjana no afecti l'eficcia del tractament s'ha desenvolupat un nanovector que consisteix en petites esferes o liposomes per transportar simultniament molcules solubles en aigua i en lípids. Els resultats mostren que ambdós frmacs, quan son encapsulats, inhibeixen el creixement del parsit in vitro a concentracions que no tenien cap efecte quan eren lliures. Grcies als anticossos, els immunoliposomes es van unir rpidament a la cllula diana i van administrar el frmac de manera eficient.

Els autors assenyalen que aquesta estratgia podria aplicar-se en un futur proper a casos de malria greu que ingressin a lhospital, on ladministració intravenosa del liposoma és factible. El repte ser desenvolupar nanovectors dadministració oral per tractar la malria no greu, una línia de treball que el mateix grup de recerca est també explorant.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés