Publicado 19/2/2019 9:00:37 +01:00CET

Empresa comena a negociar amb Naturgy les possibilitats de reubicar els parcs elics de la Terra Alta

El Departament confirma que Copcisa vol reactivar un quart parc a la Fatarella per assegura que el projecte és embrionari

ACN

Gandesa.-El Departament d'Empresa s'ha reunit aquest dilluns amb representants de Naturgy, Gas Natural Fenosa, per negociar les possibilitats de reubicar els tres parcs elics que l'empresa ha de construir a l'estiu a la Terra Alta. Com ha pogut saber l'ACN, les dues part s'han emplaat a analitzar la situació i buscar quines alternatives són viables per a les tres centrals projectades a Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Des de la conselleria es confirma que Copcisa ha sollicitat reactivar el parc 'Fatarella Nord', emparats en la sentncia del TSJC que permet reobrir els expedients de les centrals eliques previstes en la Zona de Prioritat de Desenvolupament (ZDP). L'empresa ha de presentar ara tota la documentació ambiental, urbanística i elctrica perqu la Generalitat li doni el vistiplau o la rebutgi.

En la reunió amb Naturgy, la Generalitat i l'empresa energtica han decidit estudiar les possibilitat i la viabilitat de reubicar els nous parcs elics de la Terra Alta, tenint en compte els compromisos del Govern al desenvolupament d'energies renovables per també perqu els futurs projectes energtics tinguin el mínim impacte al territori. Des del Departament d'Empresa es confirma la reobertura de l'expedient del parc 'Fatarella Nord' i que aquesta s'ha fet a petició de l'empresa promotora, Copcisa. Malgrat el decret de 2009 que delimitava la implantació de parcs elics en les ZDP, el Govern va dictar també una ordre per anullar tots els projectes que no tenien en marxa la tramitació pública. Una sentncia del TSJC, per, va desestimar aquesta resolució i va determinar que els projectes que es demanés reobrir, podien iniciar els trmits administratius. Emparats en aquesta sentncia, Copcisa ha demanat reactivar el parc elic de la Fatarella, reduint les dimensions de la central de 33 a 10 aerogeneradors. L'empresa elctrica ha de presentar la documentació perqu els Departaments d'Empresa, Urbanisme i Medi Ambient resolguin a favor o en contra de la seva installació.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) recomana no anar als horts municipals per evitar contagis

 3. 3

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 4. 4

  ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

 5. 5

  Girona preveu una ampliació d'UCI per atendre a pacients crícitcos