Publicado 5/5/2019 21:03:55 +02:00CET

EMBARGAT:El Festival Strenes de Girona tanca l'edició més multitudinària amb més de 35.000 espectadors

La Festa Major del cap de setmana del 29 i 30 i el concert inicial d'Oques Grasses han estat els esdeveniments més concorreguts

ACN

Girona.-El Festival Strenes de Girona tanca una "una setena edició de rècord" amb més de 35.000 espectadors que han passat per algun dels 39 concerts que s'han fet. El seu director, Xavi Pascual, destaca el cap de setmana de la Festa Major d'Strenes que es va fer el 29 i 30 d'abril a la Plaça Catalunya i el concert inicial com els més multitudinaris. En concret, destaca el dissabte 27 amb els concerts gratuïts de Joan Garriga, Iseo & Dodosound and the mousehunters, Aliena i la Balkan Paradise Orchestra que va agrupar milers de persones. "Ha estat la Festa Major més multitudinària que hem tingut mai des de que vam decidir fer-la", ha assenyalat el Pascual. El director també destaca que han aconseguit vendre totes les entrades en onze dels divuit concerts de pagament que s'han ofert.

El bisbalenc Miquel Abras ha tancat a les escales de la Catedral de Girona la setena edició del Festival Strenes. Una edició de "rècord" que aquest any ha superat els 35.000 espectadors i que ha registrat una gran afluència de públic en els divuit concerts de pagament que ha ofert. De fet, en onze s'ha penjat el cartell de 'no hi ha entrades' i la resta han superat el 70% de l'aforament. "Aquesta és una gran dada", assenyala el director de l'Strenes, Xavi Pascual.Entre els esdeveniments més multitudinaris destaquen el concert inicial al Pont de Pedra, que aquest any va anar a càrrec dels osonencs Oques Grasses, i la Festa Major d'Strenes que es va celebrar l'últim cap de setmana d'abril.Pascual, de fet, destaca que la d'aquest any ha estat la nit de dissabte més multitudinària que s'ha registrat mai a la festa que es fa a la Plaça Catalunya de Girona. A banda, el director també posa en valor la "bona acollida" que ha tingut el nou escenari que s'ha instal•lat a les escales de Sant Domènec i que ha ofert concerts en petit format i gratuïts.També hi ha ajudat la climatologia. I és que només el passat divendres es van haver de suspendre concerts a la tarda, però cap dels de pagament. Preocupava especialment el que Mishima havia de celebrar a les escales de la Catedral de Girona i que al final va poder fer sense problemes. Un festival "col•lectiu"Pascual ha destacat també que malgrat que el festival porta set edicions està "completament consolidat", en bona part gràcies al reconeixement del sector. "Aquí venen els artistes a presentar el més preuat que tenen, les seves noves cançons o gires i quan tracen l'estratègia, pensen en l'Strenes".En aquest sentit, el director del festival es mostra satisfet que els artistes s'hagin "fet seu" l'Strenes i explica que habitualment es troben que els grups els proposen tocar en certs espais concrets per poder oferir un tipus d'espectacle.