Publicado 10/8/2019 18:15:54 +02:00CET

Els vigilants de seguretat del Prat reclamen la implicació dels partits polítics per resoldre el conflicte amb Trablisa

Els treballadors lamenten haver de prendre mesures que perjudiquen els passatgers perquè les seves peticions siguin ateses

ACN

Barcelona.-Els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat han demanat aquest dissabte la implicació dels partits polítics per resoldre el conflicte laboral amb la direcció de l'empresa adjudicatària. En un comunicat, el comitè de vaga de Trablisa denuncia la suposada inacció dels representants polítics davant de l'aturada indefinida convocada des d'aquest divendres i es pregunta quin "interès real" hi ha a perjudicar els viatgers de l'aeroport de Barcelona. En aquest sentit, els treballadors asseguren que l'única opció que tenen per a protestar és la vaga de zel —tot i que afirmen no l'estan fent— i lamenten haver de prendre mesures que van en contra dels passatgers per tal que les seves peticions laborals siguin ateses.

Els vigilants de seguretat del Prat han destacat que estan complint els serveis mínims "abusius" del 90% i que les cues que hi ha són "normals" en un aeroport internacional que, al seu parer, s'ha quedat petit. Amb tot, subratllen que la seva "implicació professional" no suposa que hagin de deixar de denunciar la situació laboral. D'aquesta manera, el comitè de vaga ha afirmat que Trablisa és la pitjor adjudicatària que han tingut els treballadors al llarg dels anys i ha recordat que l'anterior concessionària, Eulen, sí que va acabar complint amb els compromisos acordats.D'altra banda, els treballadors apunten que l'empresa ha guanyat uns 41.200.000 euros en dos anys directament d'Aena i es pregunten com es pot permetre que pugui provocar un conflicte "sense cap tipus de conseqüència". A part, critiquen que s'utilitzi la Guàrdia Civil suposadament per fer pressió sobre els treballadors. "¿És una funció de les forces de seguretat de l'Estat participar directament en un conflicte laboral?", plantegen els vigilants al comunicat.Per acabar, el comitè de vaga demana que els "bons polítics" que hi ha a Espanya intervinguin i els facin arribar respostes i solucions a les seves demandes.