Publicado 14/11/2019 13:31CET

Els vens de Tortosa adverteixen que sortiran al carrer si no es construeix l'aparcament de l'Hospital

Demanen una reunió amb la consellera per reclamar que el projecte tiri endavant sigui quina sigui la seva complexitat

ACN

Tortosa.-Preocupació a Tortosa pel futur del nou aparcament de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Les paraules de la gerent de la Regió Sanitria, Mar Lleix, demanant conixer el projecte bsic per decidir-ne la viabilitat, han alarmat la Federació d'Associacions de Vens de Tortosa. Assenyalen que l'Hospital ha d'incorporar el servei oncolgic, que ara es fa a l'Hospital de Jesús, s'han d'ampliar les Urgncies i traslladar tot el personal administratiu en un nou edifici que ja es construeix. Aix suposar més usuaris per a un centre hospitalari que té l'accessibilitat collapsada i exigeixen que l'aparcament, encara que sigui de pagament, sigui irrenunciable. La Federació avisa que "traur la gent al carrer" si no va endavant.

Després de l'últim Consell Territorial de Salut de les Terres de l'Ebre i d'una reunió dels vens amb la directora de Salut a l'Ebre, Mar Lleix, els vens de Tortosa han sortit a exigir que no es faci marxa enrere en la construcció del nou aparcament de l'Hospital Verge de la Cinta, el de referncia a les Terres de l'Ebre. L'avantprojecte d'aquest prquing es va licitar al mes de maig i des de Salut, tot i que no es descarta construir-lo, en volen conixer la complexitat, quan estigui llest el projecte bsic, abans de la decisió definitiva. "Pensvem que ja estava executat i ara ens assabentem d'aix, que pot ser un projecte complicat i costós i que cal veure'n la viabilitat", ha lamentat Carlos Redó, president de la Federació d'Associacions de Vens de Tortosa. Els vens insisteixen en que els problemes d'accessibilitat del Verge de la Cinta s'han de solucionar perqu podem agreujar-se encara més amb el trasllat del servei d'oncologia, l'ampliació de les Urgncies o el nou edifici dels serveis administratius. "Aix és més gent treballant allí i més gent que ha d'accedir a l'Hospital, al qual has d'anar en cotxe i és impossible aparcar". Existeix un bus llanadora des del centre de Tortosa que té un ús minoritari i una tercera part dels pacients prové d'altres municipis de les Terres de l'Ebre que hi sol anar en vehicle privat. El representant venal al Consell Territorial, Josep Baubí, ha qüestionat que la feina dels últims sis anys per aconseguir aquest nou aparcament es converteixi en un engany. "Si cap la possibilitat que tcnicament sigui inviable, per qu es va portar a concurs", ha qüestionat. Els vens de Tortosa, a més a més, recorden que aquest nou prquing ha de solucionar els problemes d'estabilitat del talús sobre el que est construt el centre hospitalari i els despreniments que es produeixen al barri de Santa Clara. "És una obra que donaria aparcament i estabilitzaria tota la zona. Creiem que és imprescindible", ha dit Redó. La Federació de Vens de Tortosa demanar per carta una reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per esclarir el futur del projecte. També des del mes de mar l'Ajuntament de Tortosa reclama aquesta trobada amb la consellera. El consistori no té cap confirmació oficial que la construcció de l'aparcament pugui perillar. D'altra banda, els vens tampoc descarten sortir al carrer si el projecte s'aturés. "La directora de Salut ens tindr al costat si no ens enganya. Si ho fa, la ciutadania no es quedar callada i far el que calgui. Demanem un servei digne i en aquest moment no l'estem tenint. Si ens enganya, ens tindr davant en un mur com el de Berlín perqu tirarem la gent al carrer", ha dit Josep Aixarch, president de l'Associació de vens del barri de Sant Lltzer. Des de Salut es demana defugir alarmismes fins que no es puguin prendre decisions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés