Publicado 22/10/2020 13:22CET

Els veïns d'un edifici de l'Obra Social de 'la Caixa' presentaran una demanda per incompliment de contracte i coaccions

Imatge d'un grup de veïns davant els edificis de la promoció el 22 d'octubre de 2020. (Horitzontal)
Imatge d'un grup de veïns davant els edificis de la promoció el 22 d'octubre de 2020. (Horitzontal) - Àlex Recolons (ACN)

Denuncien que en la renovació dels contractes ha desaparegut una clàusula que els permetia adquirir els pisos

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-Un centenar de veïns de Pota Nord, una promoció d'habitatges de lloguer assequible a l'Hospitalet de Llobregat impulsada per l'Obra Social de 'la Caixa', estudien presentar una demanda conjunta per incompliment de contracte. Denuncien que en el contracte de lloguer que van signar el 2014 hi havia una clàusula que els permetia adquirir els pisos passats 10 anys i que aquesta, en el moment de renovar els contractes als cinc anys, ha desaparegut "sense previs avís". A més, asseguren quan van demanar explicacions i van mostrar el seu malestar, els van coaccionar per signar el nou contracte sense la clàusula amb l'amenaça que si no ho feien haurien de marxar dels pisos en un mes.

El David, un dels veïns afectats, recorda que els pisos es van adjudicar per sorteig el 2014 "amb molta pompa i publicitat" i denuncia que ara l'Obra Social de 'la Caixa' vol incomplir les condicions inicials sense donar-los cap tipus d'explicació. "Ens van entregar els pisos com si ens hagués tocat la loteria i molts ens vam organitzar la vida amb la previsió de poder comprar l'habitatge passats uns anys a un preu raonable", afegeix. Els veïns recorden que els terrenys on es van construir els habitatges els va cedir un particular amb la condició que es destinessin a habitatge protegit o a equipaments escolars, i que amb aquesta decisió "unilateral i injustificada", l'entitat financera està "contravenint" aquesta voluntat. Els llogaters, que paguen uns 650 euros al mes per uns pisos d'uns 80 metres quadrats, asseguren que l'Obra Social de 'la Caixa' ha vist l'oportunitat de fer negoci amb uns pisos que estan molt ben situats i que li poden donar molt més benefici llogant-los que venent-los com s'havia compromès. Oscar Serrano, advocat de Col·lectiu Ronda que representa als veïns, considera que aquesta forma de procedir constitueix un "greu i injustificat incompliment" per part de l’entitat financera i un "trencament il·lícit de la legítima expectativa" dels llogaters de Porta Nord. L'advocat dels veïns, a més, critica que en el moment de signar les renovacions, els arrendataris no van poder llegir ni estudiar els contractes. "Hi va haver una situació supressiva amb una renúncia de facto d'un dret, com era el de comprar els habitatges passats els 10 anys, sense la voluntat dels llogaters", afegeix.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés