Publicado 21/08/2019 18:45CET

Els treballadors de l'empresa Troquelados Terrassa exigeixen el pagament dels sous endarrerits després del tancament

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El Centre Especial de Treball comptava amb més de 50 empleats, la majoria amb discapacitat

ACN

Manresa.-Els treballadors de l'empresa sallentina Troquelados Terrassa, dedicada a la manipulació de cartró i productes d'embalatge, demanen que se'ls pagui els sous endarrerits i les indemnitzacions per acomiadament improcedent que els pertoca, després que l'empresa decidís tancar el mes de juliol. Es tracta d'un Centre Especial de Treball que compta amb una cinquantena de treballadors, la gran majoria amb una discapacitat superior al 33%. La portaveu del sindicat Acció Sindical Bages, Begoña Domínguez, ha explicat que els empleats també denuncien haver patit abusos i vexacions durant el seu dia a dia a la fbrica. Els treballadors i el sindicat no descarten emprendre mobilitzacions si les solucions no arriben.

Des del sindicat, expliquen que els treballadors relaten que l'empresa "sempre ha anat bé i hi havia feina", fins que el mes de maig van deixar de cobrar el sou. Malgrat tot, els empleats van seguir treballant. El mes de juliol se'ls va comunicar que no calia que continuessin treballant perqu l'empresa tancaria ja que no era viable econmicament. Segons els treballadors, l'empresa va allegar que aix seria així "perqu deixaria de rebre els ajuts de la Generalitat pel pagament dels sous".A partir d'aquí es van iniciar les negociacions entre treballadors i empresa i es va acordar que de la venda dels béns i patrimoni primer es pagaria els sous i les indemnitzacions dels treballadors. Aix no va acabar sent així i es va pagar primer als provedors. L'empresa va presentar davant el Departament de Treball un informe d'Expedient de Regulació d'Ocupació on justifica el tancament per raons econmiques i on es considera que els acomiadament són "objectius". Segons la portaveu d'Acció Sindical Bages, Begoña Domínguez, aix provoca que les indemnitzacions pels treballadors siguin menors. Els advocats dels empleats han respost amb un contrinforme, que resta a l'espera de resolució.Els treballadors denuncien "opacitat" al voltant del tancament de l'empresa i han carregat contra el propietari, Luis Matarín, perqu denuncien que els ha negat la possibilitat que un prit entri al centre de treball per valorar econmicament els béns de l'empresa. "Aix ens fa pensar que o bé les mquines ja estan venudes o que l'empresari busca reprendre la mateixa activitat sota una altra empresa i deixar enrere els deutes", han criticat. També han denunciat haver rebut el menyspreu, insults, cstigs o amenaces d'acomiadament si cometien errors.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés