Publicado 20/9/2019 14:12:46 +02:00CET

Els treballadors de la filial d'assistència de Zurich denuncien que l'ERO és una "disfressa" per externalitzar el servei

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Uns 200 empleats de ServiAide es manifesten a Barcelona contra l'acomiadament de pràcticament tota la plantilla

ACN

Barcelona.-Uns 200 treballadors d’atenció al client de la filial d’assistència del Grup Zurich, ServiAide, s’han concentrat aquest divendres a Barcelona per protestar per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que amenaça amb l’acomiadament de 224 treballadors. El president del comitè d’empresa dels treballadors, Juan Antonio Crespo, ha assegurat que el Grup Zurich “ha disfressat com un acomiadament col·lectiu per causes de producció, el que realment és una externalització” amb l’únic objectiu “d’endur-se fora la feina per tal d’abaratir-la”. La mobilització s’emmarca en l’aturada parcial de quatre hores convocada per CCOO, sindicat majoritari de l’empresa.

El president del comitè d'empresa ha manifestat que “la feina se’n va a oficines i despatxos, fora del sector de les assegurances”, en el que ha catalogat com una “autèntica precarització del servei” amb la qual es pretén “acomiadar tota l’assistència de Zurich”.Així mateix, CCOO ha comunicat que les negociacions amb l’empresa s’han anat modificant i que en aquest moment se situen en un increment de les indemnitzacions i una lleu rebaixa de les persones afectades, amb la possible reubicació d’una trentena de persones a altres empreses del grup. Unes propostes que els representants dels treballadors han catalogat com a “insuficients”, ja que segons ha apuntat Crespo “continua quedant-se molta gent al carrer”. “Segueix havent-hi marge per reduir el nombre de persones afectades, ja que la rebaixa és mínima”, ha conclòs el president del comitè.D’altra banda, des del sindicat també s’ha destacat que dels 224 llocs de treball que estan en perill, 185 –el 82%– estan ocupats per dones. Una situació que han considerat de “paradoxal” si es té en compte que l’empresa té una campanya en marxa amb el lema de “MujeresImparables” per potenciar la posició de la dona al mercat laboral. En total, ServiAide té 269 empleats a l'Hospitalet de Llobregat.Noves concentracionsDesprés de les mobilitzacions d’aquest divendres a les diverses seus de Zurich a Barcelona sota el crit de “Zurich da la cara” o “No al despido colectivo”, CCOO ha anunciat la convocatòria de noves concentracions davant ServiAide a l’Hospitalet per als propers dies 24 i 25 de setembre, per tal de “forçar un canvi en les pretensions de l’empresa”.