Publicado 3/4/2019 14:29:48 +02:00CET

Els títols personalitzats del sistema de l'ATM de Lleida podran incorporar el nom sentit de les persones transgnere

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La Direcció General d'Igualtat calcula que una quarantena de persones es podran beneficiar d'aquest trmit que 'facilita la vida normal' en els desplaaments

ACN

Lleida.-Els títols personalitzats del sistema tarifari de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida incorporaran de forma immediata el nom sentit de les persones transgnere que ho demanin fruit de l'acord que han signat aquest dimarts la directora d'Igualtat, Mireia Mata i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa. Lleida se suma així a una iniciativa que ja s'ha presentat a Girona i Barcelona, i properament també es desenvolupar a Tarragona. Mata ha remarcat que l'objectiu principal és 'facilitar la vida normal' d'aquestes persones. En aquest sentit, ha avanat que preveuen una quarantena de sollicituds a Lleida.

Mireia Mata ha explicat que les persones que decideixen 'sortir de l'armari' i iniciar un 'trnsit' es troben amb dificultats més enll de les que estan estrictament vinculades amb els 'temes mdics' que pot comportar un canvi de sexe. S'ha referit així a les qüestions administratives i ha apuntat que quan aix passa amb el transport públic, fins i tot pot suposar un problema i una incomoditat quan aquestes persones poden 'aixecar sospites d'estar fent un frau en el viatge'. És per aix, que l'objectiu del conveni és 'facilitar la vida normal' en els desplaaments sens necessitat d'haver de donar explicacions en un tren o un autobús. Des de la direcció d'Igualtat s'ha fet el canvi de nom a la targeta sanitria de 45 persones a Lleida i és per aix que ara estimen que la sollicitud a l'ATM podria registra aquesta mateixa xifra de demanada. Igualtat té comptabilitzades al conjunt de Catalunya més de 2.000 persones que han completat la situació de trnsit. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha assegurat que una vegada signat el conveni, s'aplicar de forma immediata ja que tenen un sistema 'integrat' i només cal 'normalitzar la situació de la tarja del transport públic'.Des de Colors de Ponent, Sandra Castro ha valorat molt positivament que en l'mbit del transport públic hi hagi 'plena normalitat' sense necessitat d'haver de 'sortir constantment de l'armari'.