Publicado 9/10/2019 16:12:47 +02:00CET

Els psicòlegs diuen que la infanticida de Gràcia no té cap malaltia mental tot i estar sempre "a la defensiva"

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Una psicoanalista contractada per la defensa diu que potser pateix psicosi derivada de problemes familiars, que té una edat emocional de cinc anys i que no sap decidir

ACN

Barcelona.-Diversos psicòlegs i psiquiatres forenses han assegurat aquest dimecres que la noia que va tirar el seu nadó acabat de néixer per un celobert el juny del 2018 a Barcelona no pateix cap malaltia mental ni cap problema que expliqui les suposades llacunes de memòria que l'acusada diu que pateix. D'aquesta manera, han desvirtuat bona part de l'explicació de la noia i la seva defensa, que al·legaven que la noia no sabia que estava embarassada i a més no recordava molts episodis d'aquells mesos, com el mateix part solitari al bany de casa seva. En canvi, una psicoanalista contractada per la seva família sí que ha dit que la noia potser patia una psicosi derivada dels problemes familiars i de la mort de la seva àvia el desembre del 2016. De fet, ha arribat a dir que el nadó, per a la mare, era un "objecte extern, estrany, perillós, que es va treure de sobre".

Els diversos forenses que han declarat anteriorment, han explicat que la nena va néixer viva i plena de salut, i va morir esclafada al terra per la caiguda des de més de 22 metres. El cadàver encara duia el cordó umbilical, però no es va trobar la placenta, que han explicat que pesa prop d'un quilo i es desprèn de la mare al cap de deu minuts d'haver parit. També han explicat que habitualment les embarassades s'engreixen un mínim de cinc quilos.