Publicado 07/08/2019 19:24CET

Els productes de la terra tornen a protagonitzar una Firagost amb 100.000 visitants

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

ACN

Valls.-Valls sha tornat a convertir en el punt de referncia del camp catal en la 65a edició de la Firagost, que sha celebrat aquest sis i set dagost. Uns 350 expositors repartits en més dun quilmetre i mig de carrers i 40.000 metres quadrats han mostrat els seus productes, estretament vinculats a lagricultura. Una trentena de cooperatives, petits productors, denominacions dorigen o destacades marques de maquinria agrícola són els protagonistes duna fira per la qual hi ha passat unes 100.000 persones, segons dades de lorganització. El programa sha completat amb activitats paralleles com el concurs de beure en porró, curses de portadors de saques davellanes, una mostra de cervesa artesana i la tradicional diada castellera entre les dues colles de la ciutat, entre altres.

El secretari general de Cambra de Comer i Indústria de Valls -entitat organitzadora de la Firagost-, Rafel Castells, sha felicitat per la bona presncia de públic. Castells ha destacat que han vingut de diferents punts del Camp de Tarragona, per també turistes que es troben allotjats a la costa i han passat per Valls per gaudir de la fira o de comerciants que hi han vingut a fer negocis. Segons Castells, entre aquest dimarts i dimecres shi han acostat unes 100.000 persones. Per lorganitzador lobjectiu és difondre els productes de la terra i poder mantenir la fira durant molts anys, sense voluntat de créixer més. Entre aquests productes hi ha fruits del camp, flors, plantes, jardineria, vins, caves, mel, olis, productes artesanals o maquinria agrícola.La Firagost se celebra cada any el primer dimecres dagost i el dia anterior. Tot i que enguany sha comptabilitzat com la 65a edició, el cert és que es va iniciar el 1210, quan Pere II dAragó va concedir a perpetutat la celebració del mercat setmanal del dimecres a Valls, ha recordat Castells.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés