Publicado 30/7/2019 14:45:59 +02:00CET

Els Mossos detenen 12 persones i recuperen 40 mòbils robats durant el festival Tomorrowland

Nou de les detencions van ser per furt de telèfons; es va arrestar un home per vendre droga i dues persones més, per ordres de recerca

ACN

Barcelona.-Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet, en un dispositiu conjunt amb la Policia Local d'aquesta ciutat, van detenir dotze persones durant la matinada de diumenge en el marc del festival de música electrònica Tomorrowland, al Parc de Can Zam de la localitat, i van recuperar 40 telèfons mòbils sostrets. Nou de les detencions van ser per presumptes delictes de furt de telèfons mòbils. La majoria de les detencions van ser possibles gràcies a la col·laboració del personal de seguretat del festival, que van avisar la policia en sospitar dels furts. En concret, a una parella els van trobar nou telèfons a sobre que havien estat robats durant tota la nit. La majoria dels detinguts són de nacionalitat colombiana. En aquesta edició del festival, les denúncies per sostracció de telèfons s'han reduït gairebé el 60% respecte a l'any passat.

Agents de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO), que també van participar en el dispositiu, van detenir un altre home, també de nacionalitat colombiana, per un delicte de tràfic de drogues. L'home venia diferents tipus de droga (cocaïna i marihuana entre d'altres) a l'interior del recinte. Dues persones més van ser detingudes durant el festival per ordres de recerca i detenció. Els agents van realitzar tres denúncies per tinença i consum a la via pública de substàncies estupefaents i armes i també dues denúncies per falsificació d'entrades. La Policia Local va aixecar quatre actes per diverses infraccions de les ordenances municipals.Els arrestats van passar a disposició judicial el dilluns davant el jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet, que en va decretar la llibertat amb càrrecs. Els agents treballen ara per identificar els propietaris dels telèfons per retornar-los-els tot i que en molts casos ja s'ha fet.