Publicado 18/03/2019 12:30CET

Els metges residents de la Vall d'Hebron podran practicar amb robots de cirurgia Da Vinci Xi a partir del maig

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Actualment hi ha 22 cirurgians en aquest hospital que compten amb el certificat per utilitzar-los

ACN

Barcelona.-L'Hospital de la Vall d'Hebron posar en marxa un programa de formació en cirurgia robtica per als metges residents, que podran practicar amb dos robots de cirurgia Da Vinci Xi d'última generació. La cirurgia robtica permet fer incisions amb una mida molt menor, el que millora i escura el període postoperatori. Per visualitzar-ho el doctor Juan Antonio Hueto ha mostrat com el robot pot cosir la pell d'un ram que est dins una ampolla. Aquests robots que complementaran la formació dels nous residents són "la tecnologia més moderna en aquest mbit", ha explicat Hueto. L'objectiu final és que els residents puguin rebre també el certificat de Vall d'Hebron. Actualment hi ha 22 cirurgians i onze infermeres que compten amb el certificat per utilitzar el Da Vinci.

La formació que s'oferir a partir del maig als residents de l'últim examen MIR comprn l'ús del simulador, una formació amb un robot especialment dissenyat i anar a quirfan amb casos reals, ha explicat el doctor Ramon Vilallonga.El sistema Da Vinci consta de tres components, la consola quirúrgica per controlar l'endoscopi amb imatges tridimencionals, el carro del pacient amb quatre braos i la torre de visió per processar la imatge. Amb el robot Da Vinci, el cirurgi no opera directament sobre el pacient, sinó que ho fa assegut a la consola des d'on maneja virtualment unes pinces amb una visió en tres dimensions amb un augment de fis a deu vegades, el que permet afinar la precisió.El primer robot Da Vinci es va installar a Vall d'Hebron el 2009 i la Fundació Cellex en va donar un altre el 2016. El 2018 se'n va installar un altre amb fons públics. Vall d'Hebron utilitza la robtica en cirurgia urolgica, ginecolgica, oncolgica, patologies benignes, baritrica, colorectal, de cap i coll, cardíaca, general, peditrica i torcica. Vall d'Hebron ha estat el primer centre públic a disposar de dos robots Da Vinci. El servei de cirurgia torcica ha estat el primer de Catalunya a emprar el robot Da Vinci d'última generació per tractar el cncer de pulmó i el servei d'urologia el primer en utilitzar-lo per fer una determinada intervenció relacionada amb l'extracció de la bufeta.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés