Publicado 09/10/2019 18:14

Els infants acollits per la seva família extensa estan més satisfets que els que estan amb famílies alienes

Les famílies alienes posen una nota de 9,3 a l'experincia, i la família extensa, un 8,3

ACN

Barcelona.-Els infants acollits dins de la seva família extensa mostren una major satisfacció que els acollits per famílies alienes. És la principal conclusió d'un estudi fet per l'entitat social Intress sobre centenars d'acolliments a Catalunya i Balears. En concret, la satisfacció dels menors acollits per la seva prpia família extensa arriba al 94,5% dels casos, mentre que els acollits en famílies alienes estan satisfets en el 88% dels casos. Si es pregunta a les persones acollidores, aquestes expressen nivells de satisfacció alts: un 9,3 sobre 10 quan lacolliment és en família aliena i un 8,3 pel que fa a família extensa.

Lentitat social Intress ha presentat un estudi sobre 930 acolliments duts a terme a Catalunya i Balears, el seguiments dels quals ha estat realitzat per aquesta entitat en els darrers anys, el 64,5% daquests en família extensa (avis, tiets, germans) i el 35,5% en família aliena. En el treball sestudia lefectivitat que tenen els acolliments com a mesura de protecció de linfant, i sanalitzen oportunitats de millora en aquests processos. Es vol aprendre de lexperincia professional, del que diuen infants i famílies i contribuir a generar cultura de lacolliment.Sobre el perfil dels infants, la mitjana dedat quan van entrar a una família dacollida era de 6,6 anys. El percentatge de nens i nenes est igualat tant en acolliment en família extensa com en família aliena. Ledat mitjana dels infants acompanyats per Intress en aquests processos és de 10,6 anys, quan es tracta dacolliment en família aliena, i d11,1 en els nens dextensa. El 20% dels infants són fills únics, sense diferncies per tipus dacolliment. Pel que fa als que tenen germans, es més freqüent (40%) que aquests estiguin acollits junts en la seva família extensa. En el cas de les famílies extenses, el 55% dels casos són els avis els que acullen, i el 31% són els oncles.Si sestudia el context del qual provenen el conjunt de nens inclosos a lestudi, la majoria ha patit una situació de negligncia (93%), per sha vist que en el 15% de casos havien viscut a més algun tipus de maltractament físic, i de tipus psicolgic en el 23% de les ocasions. A més, en el 22% del total dinfants en acolliment hi havia lantecedent duna situació de violncia de gnere entre els progenitors, element que safegeix a la complexitat que ja per sí soles suposen aquestes situacions.La majoria dels estudiats han estat acolliments permanents. En el moment de tancar la recerca, el 62% dels infants vivien amb una família dacollida. Ledat mitjana de les persones acollidores en família extensa és més alta i la majoria no treballen (6 de cada 10), mentre que en família aliena son un 80% les que sí que estan actives en el mercat laboral.Shan estudiat 930 acolliments seguits per l'entitat Intress, duts a terme a Catalunya i Balears els darrers anys, el 64,5% daquests en família extensa (avis, tiets) i el 35,5% en família aliena. Sha entrevistat 84 infants dentre 8 i 17 anys, i shan estudiat les valoracions de 221 acollidors, la majoria (65%) de família extensa.Actualment a Catalunya hi ha un total de 727 famílies acollidores i 135 de collaboradores. Aquestes persones fan possible que 887 infants tutelats per l'administració tinguin una llar i 157 passin el cap de setmana i les vacances en família.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés