Publicado 19/06/2019 11:52CET

Els ecologistes reiteren la denúncia per la tala al bosc Rafalguerí dels Ports i acusen Agricultura de dir "falsedats"

El GEPEC-EdC insisteix que s'han vulnerat les indicacions del parc natural en aquesta actuació

ACN

Sénia.-El grup ecologista GEPEC-EdC rebutja que la suposada tala irregular en una finca pública de Rafalguerí, a la zona de Font Ferrera, al massís dels Ports, a la Sénia (Montsi), s'hagi fet complint les indicacions del parc natural, com va assegurar el subdirector general de Boscos, Enric Vadell. Els ecologistes reiteren la seva denúncia, assenyalen que les instruccions del parc natural "són molt clares i concises" i que "és molt fcil comprovar si han estat acatades o si, per contra, han estat vulnerades". Acusen de "falses i interessades" les declaracions de Vadell i les consideren un intent de "netejar el nom" dels responsables del Departament relacionats amb els fets denunciats.

Des de GEPEC-EdC assenyalen que l'informe del parc natural determina que és el personal del Departament d'Agricultura qui havien de "marcar prviament" els arbres que es podien tallar, "per tal de salvaguardar els de més inters ecolgic, garantir que es minimitzaven els impactes ambientals de la tallada i que el mxim de fusta que es podria extreure del bosc era entre 1.444 i 1.625 metres cúbics". Els ecologistes asseguren que la marcada no s'havia fet i que ha estat l'empresa qui ha decidit quins arbres tallava i quins conservava. "Aquest aspecte és fcilment demostrable i no dóna lloc a interpretacions", insisteixen en un comunicat.També remarquen que el parc natural limitava els sectors d'actuació "per evitar problemes d'erosió" i sollicita que es comprovi si s'ha complert en aquests espais la limitació de treballs forestals i l'entrada de maquinria. Finalment el grup GEPEC-EdC denuncia que no s'ha complert el període marcat pel parc natural, entre el 21 de mar i el 31 de juliol, per respectar la cria d'ocells ni tampoc les limitacions espacials per la conservació d'espcies de flora protegides, amenaades o d'inters biogeogrfic.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés