Publicado 20/03/2019 18:09CET

Els ecologistes reclamen a Cadaqués que aturi les obres de Sa Guarda i que els promotors acreditin la capacitat financera

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Asseguren que els treballs estan "destruint el patrimoni" i que Hisenda els ha "embargat" part dels terrenys per "impagament d'un deute"

ACN

Cadaqués.-Els Amics de la Natura de Cadaqués (Alt Empord) han entrat un nou escrit a l'Ajuntament reclamant que aturi les obres de Sa Guarda i que requereixi als promotors que acreditin la "solvncia econmica" per fer front al projecte d'urbanització. Els ecologistes també demanen que s'obri un expedient sancionador per uns treballs que, segons diuen, estan "destruint el patrimoni" i "modificant la topografia" de la zona. A més, asseguren que Hisenda ha "embargat part dels terrenys al propietari principal" per l'impagament d'un deute i que ho han descobert a través del registre de la propietat. Al seu entendre, aquesta situació "evidencia que el principal membre de la Junta de Compensació no disposa de capacitat econmica i financera per endegar i executar unes obres d'un import superior als 8 MEUR".

Els ecologistes demanen Cadaqués que aturi les obres d'urbanització de Sa Guarda, que obri un expedient sancionador i que "suspengui d'immediat l'eficcia del projecte d'urbanització" per "incompliments i irregularitats". En concret, asseguren que els treballs que s'hi ha fet en les darreres setmanes han "arrasat" diversos metres de parets de pedra seca i han "arrencat i destrut una dotzena d'oliveres". A més, alleguen que han abocat "tones de runes sobre un espai qualificat com a zona verda", han "alterat la topografia d'un barranc" i han "modificat les pendents superiors al 20%". Els opositors també insisteixen que els treballs s'estan executant "incomplint la moratria urbanística" aprovada i que estan "destruint el patrimoni natural del municipi". D'altra banda, asseguren que el projecte té "mancances". En primer lloc, argumenten que no compta amb l'informe de l'ACA i de les empreses subministradores sobre la concessió dels aprofitaments i els cabals d'aigua necessaris. També diuen que no s'ha "resolt" correctament la connexió del sistema de sanejament de Sa Guarda amb el sistema de sanejament general i que "l'EDAR no té capacitat suficient per tractar totes les aigües residuals de l'rea i els nous cabals", entre d'altres. A més, alleguen que a tots aquests motius se n'hi suma un de nou: "la inviabilitat econmica del projecte". Segons els ecologistes, sobre els terrenys del propietari principal hi pesa un embargament administratiu d'Hisenda per un deute. La informació, diuen, la van descobrir en una nota del registre de la propietat, "emesa el 13 de mar i sollicitada per atzar en relació a les finques, on es certifica que els terrenys embargats són de Sa Guarda i l'import del deute, d'1,2 MEUR". Els opositors consideren que tot plegat pot suposar la "inviabilitat econmica de l'operació" i alerten del "risc de collapse de les obres". Per aix, demanen a l'Ajuntament que requereixi als promotors que justifiquin la seva solvncia econmica i que aportin garanties.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés