Publicado 03/10/2019 15:07CET

Els cuiners Marc Ribas i Jordi Cruz participaran a la 31ena Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Entre les novetats, el certamen posa en marxa la venda en línia per a tastos i demostracions i reubica l'espai per veure com s'elabora el Torró d'Agramunt

ACN

Agramunt.-La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt (Urgell) arriba els propers dies 12 i 13 d'octubre a la seva 31ena edició amb la voluntat de convertir-se en el punt de trobada del món dol i reivindicar l'ús culinari "no estacional" d'aquests dos ingredients. Entre les novetats d'enguany, Marc Ribas i Jordi Cruz seran els cuiners "estrella" que passaran per la fira a presentar les seves respectives novetats culinries elaborades amb xocolata a la pedra i torró. Ser a l'espai de l'Aula del Gust que, com a novetat i juntament amb l'espai Aula del Tast, els visitants que hi vulguin accedir podran comprar els tiquets en línia a partir del proper dilluns dia 7 d'octubre. La darrera novetat és la reubicació i ampliació de la Carpa de la Cuita, on s'hi pot degustar i veure com s'elabora el Torró d'Agramunt. L'espai, que fins ara estava dins els pavellons firals, s'ubicar a l'entrada de la Fira i tindr 200 metres quadrats.

La Fira comptar amb una superfície total ocupada de 14.000 metres quadrats, dins els quals s'hi ubicaran un total de 75 expositors, 115 parades al carrer i 12 food trucks. També hi haur més d'una trentena de degustacions, tallers i ponncies al voltant del torró i la xocolata a la pedra i d'altres productes de proximitat. Com a novetat, els tiquets per accedir a aquestes degustacions es podran adquirir en línia. En aquest sentit, la nova directora de la Fira, Tamara Lombardo, ha explicat que "estem al segle XXI" i que molta gent vol programar la seva visita a la Fira amb antelació.Enguany hi haur 7 ponncies de diferents pastissers i cuiners reconeguts, entre ells els televisius Marc Ribas i Jordi Cruz. Marc Ribas presentar un nou gelat de xocolata a la pedra Jolonch i Jordi Cruz presentar el torró que ha fet amb la marca Virginias i que properament es podr menjar al seu restaurant bac. El gastrnom i organitzador de l'Aula del Gust, Pep Palau, ha dit que l'espai est pensat per vincular el torró amb la gastronomia. "S'ha aconseguit situar el torró en un altre registre a banda de l'poca nadalenca" ha explicat Palau, que ha afegit que el torró "ha entrat de ple a la gastronomia" i ho ha fet "a través dels dos camps en els que es pot expressar i expandir millor: la cuina i la pastisseria".En aquesta edició també s'amplia fins a 6 el número de torronaires del municipi després que la marca Virginias hagi traslladat la seva seu a aquest municipi. L'empresa, per, no estar al Pavelló Dol amb les altres cinc empreses agramuntines ja que els seus productes encara no tenen la Indicació Geogrfica Protegida (IGP).La Fira aposta per la música en directe a l'espai de "Les foodgonetes", on hi haur 12 food trucks. Durant els dos dies, deu grups de música actuaran a aquest espai entre entre els les 13:00h i les 15:30h i de 18:30h a les 00:00h. Hi destaca l'actuació del dissabte a la nit que anir a crrec del Petit de Cal Eril.Pel que fa altres propostes d'oci, diumenge hi haur una caragolada solidria a crrec de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida. Els diners recaptats es destinaran a un projecte de fusteria que l'Associació Alba impulsar a Agramunt. Diumenge a la tarda també hi haur el concert de cloenda del Festival Musiquem Lleida 2019 a crrec de l Coral Shalom. El certamen enguany també celebra la V edició de la Ruta Gastronmica del Torró i la Xocolata a la Pedra. Entre l'1 i el 31 d'octubre un total de 13 restaurants de la demarcació oferiran un plat especial en motiu de la Fira, elaborat amb torró i\/o xocolata a la pedra.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés