Publicado 2/4/2019 22:00:53 +02:00CET

Els crítics dart premien la Bianyal, Laura Flux, el Projecte Radiació +++ i una recerca sobre Fina Miralles

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Barcelona.-LAssociació Catalana de Crítics dArt (ACCA) ha celebrat aquest dimarts la 35a edició dels Premis ACCA, amb qu anualment distingeix professionals, projectes i institucions vinculades al món de lart. Els guanyadors de ledició han estat litinerari cultural Bianyal 2018, a la Vall de Bianya; el projecte educatiu Projecte Radiació +++, de La Panera de Lleida i lHospital Universitari Arnau de Vilanova; la recerca de la Fundació Ars i el Museu dArt de Sabadell Fina Miralles. Paraules Frtils 1972-2017; el programa Territori contemporani, de La Xarxa i Valls Oriental Televisió; els comissaris de lexposició La fotografia creativa a Catalunya (1973-1982) de La Virreina Centre de la Imatge, Cristina Zelich i Pep Rigol; i lexposició Verni, de Laura Flux, a lEspai 13 de la Fundació Joan Miró. Durant lacte, els crítics han nomenat Daniel Giralt-Miracle membre honorífic de la seva associació.

El Premi Espais i Iniciatives ha estat per la Bianyal de Bianya, litinerari cultural a la Vall de Bianya (Garrotxa) que organitza lAssociació Cultural Binari i Ajuntament de la Vall de Bianya. LACCA lha distingit per conjugar amb cura i qualitat el paisatge, el patrimoni i la contemporanetat a través dintervencions artístiques intergeneracionals. El Premi Educació ha estat pel Projecte Radiació +++, un projecte del Centre dArt la Panera de Lleida i lHospital Universitari Arnau de Vilanova que ha estat guardonat per la innovació de valorar lart com una via de mediació social, impulsant la participació de tota la comunitat hospitalria en un projecte de creació collectiva.El Premi Recerca ha estat per un treball sobre Fina Miralles de la Fundació Ars i el Museu dArt de Sabadell. El jurat lha reconegut per haver documentat amb rigor la seva obra. Es tracta dun treball extens que a més dacompanyar-la durant més de 40 anys, la posa en valor i la inscriu en la histria de lart contemporani, encara eminentment masculina, segons el jurat. El Premi Crítica dArt se lha endut el programa televisiu Territori Contemporani, de La Xarxa i Valls Oriental Televisió. El jurat en valora com ha donat visibilitat i posat en valor el teixit artístic del territori catal, donant veu a artistes i agents culturals, i articulant relats entre diferents iniciatives i manifestacions artístiques.El Premi Comissariat ha estat per Cristina Zelich i Pep Rigol, responsables de lexposició La fotografia creativa a Catalunya (1973-1982), inaugurada a La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona). El jurat en destaca lacurada selecció de tota una generació de fotgrafs i el seu relat contextual que configura una altra histria de la fotografia catalana.Finalment, el projecte artístic premiat aquesta edició és Verni, de Laura Flux, exhibit a lEspai 13 de la Fundació Joan Miró. Pel salt de lartista cap a una obra slida i delicada, que propicia una reflexió sobre el valor de lobjecte artístic i lenginyeria creativa aplicada al tractament dels residus de la societat de consum, valora el jurat.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  L'ACA i l'ICFO desenvolupen un sistema de mesura ràpida de la qualitat de les aigües de bany

 4. 4

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 5. 5

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla