Publicado 15/07/2019 15:33CET

Els comuns safegeixen al pacte de JxCat i PSC al Consell del Tarragons

ACN

Tarragona.-Els comuns shan afegit al pacte de govern, ja anunciat, entre JxCat i el PSC al Consell Comarcal del Tarragons. Així, els dos consellers dEn Comú sincorporen al govern sociovergent que havia governat la institució en la passada legislatura. Aquest dilluns al migdia els tres partits han informat, a través dun comunicat, d'aquest acord a tres bandes que els dota de majoria absoluta a lens supramunicipal -amb 18 dels 33 consellers del ple. En el comunicat exposen que lacord sha basat en els bons resultats que va donar lanterior pacte i a la voluntat de "donar-ne continutat, i alhora incrementar el consens i ampliar la representativitat política amb la incorporació del grup dEn Comú-Guanyem a lequip de govern.

Els partits afirmen que el pacte permetr garantir el progrés per als ciutadans i ciutadanes del Tarragons, lestabilitat en una acció política coherent i un bon govern al servei de territori, i que aquests són els eixos programtics de lacord assolit.Aquest és un acord pensat en clau de territori i decidit des del territori, al marge de les diferncies que, legítimament, les formacions signants puguin tenir en qüestions de política nacional, exposa en el comunitat. A partir daquí, els grups recorden que, igual que en el passat mandat, es comprometen a garantir la solidesa i la continutat de lacord durant el mandat. A la vegada estenen la m a tots aquells que vulguin sumar en positiu sestudiar proposar als grups de loposició la seva entrada amb un representant a la Junta de Govern del Consell Comarcal.Pel que fa a la seva estructuració política, el grup de JxCat tindr la presidncia de lens els dos primers anys del mandat mentre que el grup del PSC lostentar durant els dos darrers anys. Així mateix, hi haur cinc vicepresidncies de les quals dues correspondran a representants del PSC, dues a representants de JxCat i una al grup de En Comú-Guanyem."L'acord assolit assegura una majoria de govern mplia al Consell Comarcal del Tarragons en sumar els vots dels 9 consellers del PSC, dels 7 de JxCat i dels 2 consellers dels Comuns. "Per tant, es disposar duna majoria absoluta slida capa de garantir que aquest acord pensat per donar resposta a les necessitats dels pobles i ciutats de la comarca arribi a bon port", conclou el comunicat conjunt.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés