Publicado 29/5/2019 9:04:01 +02:00CET

Els comuns de Badalona demanen "modèstia i generositat" a Guanyem-ERC i PSC per posar-se d'acord

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Aïda Llauradó aposta per una "majoria estable" dels tres partits d'esquerres: "No podem repetir un altre govern en minoria"

ACN

Badalona.-La candidata d'En Comú Podem a Badalona, Aïda Llauradó, recorda que l'acord entre Dolors Sabater (Guanyem-ERC) i Àlex Pastor (PSC) és "imprescindible" per governar la ciutat i els hi demana "modèstia i generositat" a l'hora d'abordar la negociació per a una possible investidura alternativa al PP de Xavier Garcia Albiol. Des dels comuns rebutgen posicionar-se a favor d'un dels dos candidats i assegura que els correspon a ells acordar-ho: "La clau la tenen ells". El que sí els reclama la líder dels comuns és que treballin per assolir "una majoria estable" de govern que s'allunyi de l'acord de 2015: "No podem repetir un altre govern en minoria on una part de l'esquerra quedi fora".

La candidata d'En Comú Podem assegura que la situació "d'excepcionalitat" que viu Badalona, amb un PP que es manté fort mentre s'ensorra a la resta de Catalunya, requereix que la "pluralitat" de les esquerres es pugui posar d'acord a la ciutat: "l'esquerra independentista i la que no és independentista" amb l'objectiu comú de "treballar per la ciutat"."Intentarem fins l'últim dia que hi hagi un govern estable d'esquerres", afegeix Llauradó. La cap de files dels comuns constata que Sabater i Pastor estan "oberts a governar" amb En Comú Podem, però lamenta que l'acord entre els dos principals partits de l'esquerra a Badalona no s'acabin d'entendre entre ells.Des dels comuns avisen que si la seva formula no triomfa i s'acaba pactant només la investidura, amb un govern en minoria, s'acabaria empenyent l'Ajuntament a una situació d'"inestabilitat". Igualment alerten de la "inestabilitat" que suposaria també un govern del PP amb només 11 regidors."Tothom ha de fer autocrítica. Si dreta ha augmentat tant hem de fer autocrítica: Guanyem i ERC han perdut vots; el PSC, tot i créixer, no ha assolit l'objectiu de ser segona força, i nosaltres tenim només dos regidors. S'ha de treballar amb més modèstia i generositat", conclou la candidata.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) recomana no anar als horts municipals per evitar contagis

 3. 3

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 4. 4

  ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

 5. 5

  Moren tres persones en un accident amb dos camions i un cotxe a Cornellà