Publicado 08/02/2019 14:27CET

Els alcaldes d'Alt neu confien que Doctor Music presenti un projecte remodelat assumible per l'ACA

Els batlles no entenen el veto i no contemplen cap altre escenari que no sigui la celebració del festival a Escalarre

ACN

La Guingueta d'neu.-Els alcaldes dels municipis on se celebrar el Doctor Music confien que la promotora presentar una proposta alternativa a l'Agncia Catalana de l'Aigua (ACA). La Generalitat va desaconsellar en un estudi fet públic aquest dijous la celebració en tractar-se d'una zona de flux preferent. Joan Blanco, alcalde d'Esterri d'neu, ha dit que espera que Doctor Music faci les correccions necessries al projecte perqu sigui assumible per l'ACA. Josep Cervs, alcalde de la Guingueta d'neu, ha explicat que la decisió de l'ACA ha caigut com un 'gerro d'aigua gelada' al territori i confia que el festival pugui celebrar-se, ja que contribuir a dinamitzar el Pallars. Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobir, no contempla cap altra possibilitat que no sigui que el Doctor Music se celebri a Escalarre i confia amb els deu dies de marge per presentar allegacions.

Blanco ha afirmat que Doctor Music té tot el suport de l'Ajuntament en el marc del 'possible i viable' i ha afegit que si hi ha un perill real que "s'ha d'esmenar". El president comarcal ha sentenciat que no contempla cap altra possibilitat que no sigui que el Doctor Music se celebri "amb tota normalitat a Escalarre". L'alcalde de la Guingueta ha insistit que no es tracta d'una prova pilot i que té l'aval de la celebració amb xit de tres edicions i demana que es trobi la ubicació per determinats espais en zones allunyades del riu.Ara les parts disposen de deu dies per presentar allegacions o, en el cas de la promotora, reformular el projecte abans que aquest s'envi a la Confederació Hidrogrfica de l'Ebre (CHE), qui en té l'última paraula. El territori demana pacincia i que Doctor Music readapti el projecte inicial per poder tenir el vistiplau de l'ACA.Fonts de Doctor Music ja van confirmar a l'ACN que examinaran la resolució de la Generalitat i faran els trmits necessaris per adaptar-se a la normativa fixada per les administracions.Els permisos per a la celebració del Doctor Music, que afecten els municipis de la Guingueta d'neu i Esterri d'neu, inclouen un període que va des del 25 de juny -data prevista per a l'inici del muntatge- fins al 15 de juliol, coincidint amb el tancament del festival. L'afectació dels terrenys és de 140 hectrees, amb una afluncia diria de 55.000 persones i 15.000 llocs d'aparcament.El Departament de Territori i Sostenibilitat, de qui depn l'ACA, argumenta que l'mbit d'actuació del Festival es troba en zona d'influncia del riu Noguera Pallaresa i quatre afluents. Part de les installacions relacionades amb el festival com escenaris, carpes, algunes zones d'acampada i zones d'aparcaments es troben prop del riu, uns espais que haurien d'evitar l'acumulació de persones. Quant a la zona de bars i carpes, es preveu que se situessin prop del riu d'Unarre, on tampoc es pot autoritzar activitats amb aglomeració de gent.Ara, Doctor Music haur de presentar un projecte reformulant la ubicació d'alguns dels espais i situant-los lluny de les zones prximes al riu Noguera Pallaresa o els seus afluents.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés