Publicado 10/7/2019 13:17:00 +02:00CET

Els Agents Rurals denuncien una persona que utilitzava verins a les Valls del Sió-Llobregós

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Posava verí per matar fauna amb l'objectiu d'eliminar els depredadors que s'alimenten d'espècies cinegètiques com ara les perdius

ACN

Agramunt.-Els Agents Rurals han denunciat una persona que utilitzava verins a l'Àrea de Caça de la Donzell, als termes municipals d'Artesa de Segre (Noguera) i Agramunt (Urgell), a l'espai protegit de les Valls del Sió-Llobregós. Els agents la van sorprendre posant verí per matar fauna, suposadament, amb l'objectiu d'eliminar els depredadors que s'alimenten d'espècies cinegètiques com ara les perdius. En l'escorcoll del vehicle i en diverses zones properes, van localitzar altres esquers i també més trampes prohibides per a la captura de fauna. Ela Agents Rurals també van denunciar el gestor de l'àrea de caça per criar i alliberar perdius sense cap tipus d’autorització ni control sanitari.

A l'entorn on es va localitzar el verí, els Agents Rurals estan duent a terme treballs per recollir tot allò que sigui possible, ja que "s'ha utilitzat verí de la màxima toxicitat i la fauna que pugui morir esdevindrà un nou esquer", segons informa el cos. A la zona, hi ha una abundant població de milà reial, una espècie en perill d'extinció a Catalunya. A més, s'ha activat la unitat canina de detecció de verí, que palesa ser una eina eficaç per prevenir i minimitzar els efectes d'aquest greu delicte, sens dubte el més greu detectat a Catalunya en els darrers anys, segons asseguren els Agents Rurals. La zona on s'han produït les pràctiques furtives es troba dins de l’espai protegit Valls del Sió-Llobregós. Els Agents Rurals han comunicat els fets a les autoritats locals perquè informin sobre qualsevol troballa de fauna o altra que pugui tenir relació amb els fets. La investigació de l'enverinament també ha comportat la denúncia al gestor de l'àrea de caça per criar i alliberar perdius sense cap tipus d’autorització ni control sanitari. A més de les possibles sancions administratives i penals dels fets, també pot comportat la suspensió de l'activitat cinegètica durant diversos anys com a mesura recuperadora i compensatòria de l'entorn afectat.

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 4. 4

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei

 5. 5

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)