Publicado 16/04/2019 12:54

Elixirs de Ponent presenta 'L'Elixir', un licor de camamilla de Linyola, reconegut amb un premi internacional

Agencia Catalana de Noticias
ACN

En destaca el gust dol exclusiu que li dóna el sl on neix la planta, les propietats digestives i una menor graduació alcohlica en relació a altres licors tradicionals

ACN

Linyola.-L'empresa d'Almacelles (Segri) Elixirs de Ponent ha presentat aquest dimarts al Parc de les Olors de Linyola (Pla d'Urgell), 'L'Elixir', un licor elaborat amb camamilla d'aquest municipi, que ja ha rebut una medalla d'or al certamen internacional Catavinum World Wine & Spirits 2019, celebrat a Vitria al febrer. El fundador de la companyia, Gerard Barsal, ha explicat que el producte actualitza la recepta tradicional atorgant-li 'usos contemporanis per a la destilleria i la gastronomia'. N'ha destacat el gust dol exclusiu pel sl on neix la planta, les propietats digestives i una menor graduació alcohlica en relació a altres licors tradicionals.

En la competició on ha participat 'L'Elixir' hi havia 4.000 vins, caves i begudes destillades i s'ha emportat el reconeixement en la categoria de Vins de licor. La beguda conté licor de camamilla i una combinació de botnics entre els quals hi ha la canyella o la mariallusa, entre d'altres. Un altre producte d'Elixirs de Ponent, el licor de Fruites del Bosc, també ha rebut una medalla de plata en el mateix esdeveniment.La beguda es comercialitza amb ampolles de 50 o 70 centilitres i conté entre 15 i 17 graus de graduació alcohlica, fet que n'assegura les propietats digestives, segons Barsal. Per la seva banda, l'investigador, especialista en camamilla de Linyola i autor de la recepta en la qual s'ha basat el nou 'L'Elixir', Mingo Sarradell, ha explicat que amb el producte s'han mantingut les propietats per aconseguint que el gust agradi al consumidor per la seva 'subtil dolor grcies a les característiques especials de la terra de Linyola'. El fet que 'L'Elixir' hagi baixat la seva graduació alcohlica i la combinació dels botnics li permet tenir altres usos, més enll del tradicional de licor digestiu. Així, el licor de camamilla es pot utilitzar com a base per fer cctels en l'mbit de la destilleria o com a ingredient culinari. L'alcalde de Linyola i responsable del Parc de les Olors ha recordat que la camamilla que es cultiva al municipi té un 25% més de principis actius que altres varietats seleccionades.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés