Publicado 25/05/2019 18:30CET

Dracs de Barcelona organitza un torneig de futbol contra la transfbia en el món de l'esport

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Reclamen una major visibilitat del collectiu LGTBIQ+ en el món del futbol

ACN

Barcelona.-El collectiu Dracs de Barcelona ha organitzat aquest dissabte un torneig de futbol contra la transfbia per discriminació que pateix el collectiu transsexual en el món de lesport i, sobretot, en el futbol. Dracs de Barcelona s'ha sumat així a la commemoració del Dia Internacional contra lhomofbia, la bifbia i la transfbia, que es commemora cada any el 17 de maig, amb la celebració de la primera edició de la Dracs & Queens Cup. La competició ha tingut lloc aquest dissabte al camp de futbol de l'escola Scala Dei, de Barcelona, i hi han participat una cinquantena de persones. En declaracions a l'ACN, Eloi Centellas, jugador de Dracs de Barcelona, ha reclamat una major visibilitat del collectiu LGTBIQ+ en el món del futbol.

El collectiu ha assenyalat que actualment només hi ha dues futbolistes transsexuals federades en tot l'estat espanyol: Alba Palacios (Las Rozas CF) i Valentina Berr (Terrassa FC) i cap en categories masculines. Han recalcat que "si l'homosexualitat és encara una qüestió pendent d'afrontar en les categories masculines, la transsexualitat és encara un tema molt més tabú". Per aix, la seva gran reivindicació d'aquest torneig ha estat contra la transfbia en el món de l'esport. "Hi ha molt que fer en els esports en general, per especialment en el futbol professional", ha assegurat Steven Landry, president de Dracs de Barcelona. Eloi Centellas, jugador de Dracs de Barcelona, ha explicat que el collectiu va néixer com un grup d'amics que tenen en comú el futbol i volien expandir aquest hobby a la comunitat LGTBI. "El nostre objectiu és donar visibilitat i aix significa reivindicar i més en el sector del futbol". Centelles ha lamentat que la visibilitat LGTBIQ+ al món del futbol "s'ha quedat estancada i no ha avanat i encara queda molta feina per fer. Els clubs importants catalans no han donat un pas endavant i seria important que fossin exemple i donessin visibilitat i sortís el tema". Dracs de Barcelona és una associació LGTBIQ+ i heterofriendly que "promou la integració de les persones, independentment de la seva condició sexual, a través de l'esport i, més concretament, del futbol". L'entitat basa la seva activitat en entrenaments setmanals, la participació en una lligueta de futbol 7 i la realització d'altres activitats extraesportives, com ara sortides en grup, xerrades i debats. Cada divendres juguen una lliga al barri de Canyelles amb altres equips i la idea és fer un torneig anual que és el que han celebrat aquest dissabte. "Com a club som molt jove i la nostra idea és anar creixent i expandint-nos per donar visibilitat" al collectiu LGTBIQ+.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés