Publicado 20/9/2019 19:57:45 +02:00CET

Dos grups d'ideologia contrària es manifesten a l'entorn de la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Un centenar d'espanyolistes i uns 200 membres dels CDR criden consignes separats per un cordó policial dels Mossos d'Esquadra

ACN

Barcelona.-Dos grups d'ideologia contrària es concentren des de dos quarts de vuit del vespre d'aquest divendres a l'entorn de la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia. Una de les concentracions ha estat convocada per diferents seccions dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Barcelona en el marc del segon aniversari del 20-S, amb l'objectiu de "recuperar l'esperit d'aquells dies per respondre a les sentències". Unes 200 persones han atès a aquesta crida, però quan han arribat a l'indret s'han trobat un grup d'un centenar de persones d'ideologia espanyolista situats al davant de la caserna. Els dos grups estan separats per un cordó policial doble d'uns vint agents dels Mossos d'Esquadra que posen una cinquantena de metres entre uns i altres.

La convocatòria dels CDR s'ha fet coincidint amb el segon aniversari dels escorcolls al Departament d'Economia del 2017. El lloc escollit ha estat la caserna de la Guàrdia Civil del número 291 de la Travessera de Gràcia, on fa dos anys es va prendre declaració dels encausats per l'1-O a la causa oberta al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.El grup de persones d'ideologia espanyolista exhibeixen banderes espanyoles i criden consignes com 'fora feixistes dels nostres barris', 'viva España', 'viva la Guardia Civil', 'viva España, el Rey y Cataluña' o 'No estais solos'.També han fet sonar l'himne de la Guàrdia Civil, el pasdoble 'Paquito el chocolatero' i 'Els Segadors'. De la seva banda, els membres dels CDR criden consignes com ara 'no us mereixeu la senyera que porteu' o 'els Mossos també són forces d'ocupació'.A banda de la vintena d'agents que separen els dos grups, el dispositiu policial també inclou una desena de furgonetes dels Mossos.