Olives en primer terme i, al costat, un pags amb unes pinces -conegudes popularment com 'aplausos'- en una finca a Valls. Imatge del 4 de novembre del 2002. (Horitzontal) - Núria Torres (ACN)
El Consell Regulador impulsa una fira virtual entre el 12 i el 30 de novembre davant les restriccions per la covid-19
ACN
Tarragona.-La DOP Siurana estima una producció de 3,6 milions de quilos d'oli d'oliva aquesta campanya. Aix suposa un descens del 41% respecte la collita excepcional de l'any passat, amb més de 6 milions de quilos. A banda de l'alternana prpia del cultiu de l'oliva -amb un any bo seguit d'un de més fluix-, el president de la DOP, Antoni Galceran, ha atribut la reducció al mal quallat durant la primavera per un excés d'humitat. La collita ser curta per de gran qualitat, segons el Consell Regulador, que enguany també estrenar una fira virtual, del 12 al 30 de novembre, amb diverses activitats i la possibilitat de comprar oli en línia. L'objectiu és preservar la comercialització davant la cancellació de fires presencials per la covid-19.
La presentació de la collita 2020-2021 s'ha fet enguany en un format telemtic en lloc del tradicional acte enmig d'un camp d'oliveres. El padrí de la nova collita ha estat el doctor Bonaventura Clotet, cap de servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Durant la presentació, Clotet ha posat en valor que diversos estudis han demostrat que introduir l'oli d'oliva en la dieta aconsegueix reduir el risc d'arteriosclerosi i l'envelliment. El doctor també s'ha mostrat convenut que una bona alimentació refora el sistema immunitari i pot ajudar a mitigar els efectes de la covid-19.