Les condicions climtiques d'enguany fan que les peres presentin grans calibres i una elevada quantitat de sucres
ACN
Lleida.-Aquesta setmana finalitza la recollecció de la pera conference de les parcelles incloses a la Denominació d'Origen Protegida Pera de Lleida. Aquesta és la pera més tardana de les varietats que inclou la DOP i representa un 66% del total recollectat, mentre que la llimonera representa un 18% i la blanquilla, un 16%. Les previsions de collita que formen part de la Denominació passaran dels 16 milions de quilos de peres per a la campanya 2019-2020 de les que aproximadament tres quartes parts (10 milions de quilos) compliran els estrictes requisits de la DOP i podran ser venudes sota la marca DOP Pera de Lleida. Després d'una primavera amb oscillacions de temperatura i l'onada de calor de l'estiu, la propera campanya de la DOP es preveu bona, amb una fruita de gran calibre, amb russeting (en el cas de la conference) i un elevat contingut en sucre.
L'actual president del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida, Gerard Pujol, est convenut de que pot ser una campanya amb una pera de molt bona qualitat i ha assegurat que el departament comercial est 'treballant i tancant acords per augmentar la presncia de la DOP en més superfícies comercials'. Així mateix, ha dit que enguany duplicaran el pressupost de mrqueting per donar a conixer la marca entre la població a través de 'diferents promocions que anunciarem en breu'.