La jornada tcnica i els tastos es faran de manera telemtica i s'organitzaran activitats especials als cellers
ACN
Gandesa.-La Festa del Vi de la Terra Alta a Gandesa es reinventa enguany per poder-se adaptar a la situació pandmica. La DO manté la tradicional Nit de les Garnatxes Blanques, el 30 d'octubre, per s'ha preparat de manera que "la festa s'apropi a les cases d'aquells que haguessin volgut participar-hi". Per aconseguir-ho, s'ha creat un paquet especial per emportar, amb una ampolla de vi de garnatxa blanca DO Terra Alta, dues copes personalitzades i una proposta gastronmica de tres plats i postres que signa el xef amb Estrella Michelin, Vicent Guimer, de l'Antic Molí. També se celebrar de forma telemtica la jornada tcnica i s'insta als cellers a organitzar activitats especials presencials o virtuals.
La Festa del VI de la Terra Alta a Gandesa se celebrar el primer cap de setmana de novembre, com és habitual. La crisi sanitria fa que enguany no es pugui visitar la Mostra de Vins ni celebrar al Celler Cooperatiu de Gandesa l'onzena edició de la Nit de les Garnatxes Blanques per aquestes activitats es mantindran, reinventades, per apropar-les als consumidors i a les llars.La Nit de les Garnatxes Blanques es proposa amb servei 'take away'. El xef Vicent Guimer signa la proposta gastronmica, pensada per a un mínim de dues persones, que es podr encarregar des d'aquest dimecres amb la compra dels tiquets a la seu de la DO Terra Alta. La tarda del 30 d'octubre es podr recollir. Tots els beneficis obtinguts es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, que enguany estar dedicada a recaptar fons per a la lluita contra la covid-19.L'eix central de la Festa del Vi, la Mostra de Vins de la DO Terra Alta, també s'ha articulat "en una acció per mantenir viu l'espai de trobada entre cellers i consumidors". A la botiga de la DO es prepararan diferents lots de vins de 6 referncies diverses, amb diferents opcions tant en tipologia com en gamma de preus, "per generar un itinerari similar al que faria un visitant a la fira". Els lots aniran acompanyats per un accés directe a uns vídeos amb tastos personalitzats per seguir a casa, a crrec de responsables dels cellers. D'altra banda, es manté per al 30 d'octubre la jornada tcnica que la DO organitza per als cellers, viticultors i viticultores, i empresaris i empresries de la comarca. Sota el títol 'Escenari Covid: alternatives per al sector del vi', es tractar la necessitat d'adaptar l'activitat enoturística a l'entorn actual, o les claus per a una comercialització digital eficient.El Consell Regulador de la DO Terra Alta ha instat també als cellers inscrits a organitzar accions especials i específiques per al cap de setmana de la Festa del Vi, siguin presencials o virtuals. L'agenda s'anir conformant els prxims dies i es donar a conixer a través dels canals de la DO i dels mateixos cellers organitzadors.