Publicado 13/3/2019 14:00:49 +01:00CET

El director del MACBA sobre la proposta d'ERC: "Tot all que permeti el CAP que necessitem i el museu que somiem ser bo"

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Barenblit avala l'ubicació del CAP Raval Nord al recinte de la UB mentre es mantingui l'ampliació del museu a la Capella de la Misericrdia

ACN

Barcelona.-El director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Ferran Barenblit, ha avalat aquest dimecres la proposta d'ERC d'ubicar el CAP Raval Nord al recinte de la UB mentre el museu "pugui mantenir el seu pla d'expansió" a la Capella de la Misericrdia. En declaracions a l'ACN, Barenblit ha assegurat que "tot all que faci possible els dos projectes" al museu li "semblar sempre extraordinari". "Tot all que permeti tenir el CAP que necessitem i el museu que somiem ser bo", ha remarcat el director. Per la seva part, la Universitat de Barcelona va rebutjar aquest dimarts la proposta d'ERC, mentre que l'Ajuntament ha assegurat estar estudiant el projecte, que implicaria l'ús d'un solar del recinte de la Facultat de Geografia i Histria de la UB, davant del MACBA.

"És el nostre objectiu des de l'inici. Que hi hagi el millor CAP possible, que els vens i els treballadors mereixen, necessiten i tenen dret", ha dit Barenblit. Aix mentre el museu pugui prosseguir amb el Pla Estratgic 2020-2022, que contempla l'ampliació a la Capella "tal com tenia previst des de fa temps", ha apuntat el director del museu barceloní. Barenblit recorda que la voluntat és mostrar la seva collecció "amb major amplitud". El solar de la UB on es projecta la ubicació del nou centre de salut és de titularitat municipal, i s'utilitza de jaciment per a les prctiques d'alumnes d'Arqueologia. La universitat veu difícil la compatibilitat d'un espai ubicat en un campus amb un trnsit diari de prop de 6.000 persones, entre alumnes, personal docent i investigador, i personal dadministració i serveis, amb altres installacions d'ús intensiu. Per la seva part, fonts de Salut van instar l'Ajuntament aquest dimarts a fer el plantejament formal perqu així el departament pugui estudiar la proposta detalladament. "Nosaltres tenim la nostra part del projecte, que és el que estem treballant, i aix ho valorar qui li pertoqui", ha dit Barenblit.