Publicado 8/4/2019 19:00:38 +02:00CET

La direcció de Nissan acusa els sindicats d'"ignorar l'entorn i la realitat"

La tercera reunió entre direcció i representants dels treballadors ha acabat sense acord

ACN

Barcelona.-La direcció de Nissan Motor Iberica ha acusat els sindicats d'"ignorar l'entorn i la realitat" després que els representants dels treballadors tornessin a exigir un pla industrial a llarg termini que tingui en compte les inversions, el manteniment de les condicions del darrer pla de prejubilacions, noves mesures d'organització i un increment salarial per sobre l'IPC durant els anys de vigncia del nou conveni fins a l'exercici del 2021. En la tercera reunió entre les dues parts, l'equip directiu ha traslladat als treballadors que la producció s'ha redut més d'un 50% en els últims cinc anys i que el que est en joc no és només "millorar la competitivitat sinó assegurar la sostenibilitat de la planta amb la finalitat de poder optar a nous models en el futur". Així mateix, segons l'empresa, la direcció ha ofert un increment salarial per als anys 2020 i 2021.

La d'aquest dilluns ha estat la tercera reunió entre les dues parts des que Nissan va anunciar que volia prescindir de 600 treballadors mitjanant prejubilacions i baixes voluntries i que volia arribar a un acord abans de Setmana Santa i del Saló de l'Autombil. L'empresa ofereix que els prejubilacions siguin amb el 80% del salari net fins als 63 anys "d'acord amb les condicions de mercat" mentre que els sindicats reclamen el 90%, tal com es va acordar en l'última onada de prejubilacions.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui