Publicado 10/06/2019 17:03CET

La Diputació de Lleida finalitza les obres de condicionament del repl de les Coves, a l'Albagés, com a recurs turístic

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El projecte forma part de la ruta del riu Set, que es comenar a senyalitzar en breu

ACN

L'Albagés.-El projecte Ponent Actiu, liderat per la Diputació de Lleida, ha finalitzat les obres de condicionament del Calvari, repl de les Coves i camí del cementiri, per un import de 41.753.47 euros, dels quals el 50% són amb fons FEDER, un 25% de l'Ajuntament de l'Albagés i un 25% de la Diputació de Lleida. Les obres han consistit en l'habilitació d'un mirador sobre la part central de les Garrigues, en qu es poden divisar les principals formacions rocoses, com ara els Bessons, el Tossal dels Barrancs o la Serra Fosca. El projecte forma part de l'adequació d'espais urbans i de la recuperació del patrimoni cultural i natural de l'mbit del riu Set. Resta pendent la senyalització de la ruta que es preveu que s'inici en breu.

La ruta unir el naixement del riu al Vilosell amb la seva desembocadura al Segre, passant per indrets en qu actua el projecte Ponent Actiu, permetent la rehabilitació d'espais com ara el paratge de Sant Miquel de la Tosca, les basses de la Pobla de Cérvoles, l'ermita de les Besses a Cervi, el repl de les Coves a l'Albagés, l'espai de visitants de les coves del Cogul o la vila d'Aspa.L'objectiu de Ponent Actiu és que es pugui consolidar com a destí turístic a partir de la posada en valor del seu patrimoni natural i cultural i mitjanant un model de gestió unificat, que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten. D'aquesta manera, es promou la diversificació de l'oferta turística, es desenvolupa la innovació en la indústria turística, es milloren les competncies professionals, es fomenta la prolongació de la temporada turística, i es consolida la base de coneixements socioeconmics del turisme. D'altra banda, també es potencia el turisme sostenible i de qualitat, amb la utilització responsable dels recursos naturals, la promoció, protecció i conservació del patrimoni natural i cultural; l'avaluació de l'impacte local, econmic i social; i la visibilització internacional i celebració d'accions conjuntes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés