Publicado 25/09/2020 12:48

El diferencial entre el preu que paga el consumidor i el que rep el productor creix un 47% durant la pandmia

Pla mitj del coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, el 25 de setembre a la seu del sindicat a Lleida. (Horitzontal)
Pla mitj del coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, el 25 de setembre a la seu del sindicat a Lleida. (Horitzontal) - Salvador Miret (ACN)

Disminueix gairebé a la meitat la contractació en la campanya de la fruita i només s'han fet 53 contractes en origen

ACN

Lleida.-El diferencial entre el preu que paga el consumidor i el que rep el productor pels productes agroalimentaris s'ha incrementat un 47% des del mar, coincidint amb la pandmia i també amb la modificació de la Llei de la cadena alimentria per part del govern espanyol, segons Unió de Pagesos. El sindicat considera que aquesta eina "no és útil" i reclama canvis per fer-la realment efectiva ara que s'haur de convalidar la reforma de la llei al Congrés. D'altra banda, la contractació en la campanya de la fruita ha caigut un 47% respecte a l'any passat a causa de la davallada de producció. Només s'han fet 53 contractes en origen, un 92% menys, com a conseqüncia del tancament de fronteres, i molts pagesos han optat per contractes de proximitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés