Publicado 28/05/2019 18:27

La dieta mediterrnia redueix la mortalitat, segons reitera la revisió de 29 estudis científics feta per la URV

La major adherncia a aquest patró alimentari va arribar a suposar un 10% menys de risc de morir respecte les persones que no la seguien

ACN

Tarragona.-Seguir la dieta mediterrnia repercuteix en una menor mortalitat per totes les causes. Aquesta és la conclusió que reitera la revisió actualitzada que han fet investigadors d la Unitat de Nutrició Humana de la URV i e del Ciberobn. L'equip liderat pel professor Jordi Salas-Salvador ha demostrat una associació inversa entre l'adherncia a aquest patró alimentari i el risc de mortalitat, especialment a les regions mediterrnies. En el treball, que s'ha fet públic aquest dimarts amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició, es van analitzar 29 estudis prospectius i s'ha elaborat una meta-anlisi per demostrar les associacions lineals i potencials entre l'adherncia a aquesta dieta i el risc de mort per diferents causes. En total, s'han estudiat prop 1,7 milions de persones i 220.000 casos de mort per totes les causes en l'anlisi final.

"Hem demostrat que els individus amb una major adherncia a la dieta mediterrnia tenen un 10% menys de risc de mortalitat que aquells amb una baixa adherncia", apunta la investigadora Nerea Becerra-Toms. La revisió efectuada per la URV, de fet, mostra una associació inversa significativament més forta en els participants que vivien en la regió mediterrnia, en comparació amb altres rees. "Vam concloure que el risc de mortalitat per totes les causes va disminuir linealment amb l'augment de l'adherncia a aquest patró d'alimentació", tanca Becerra-Toms.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés