Publicado 22/2/2019 18:51:46 +01:00CET

Detinguts quatre homes per robar en comeros del Girons i Pla de l'Estany rebentant els vidres amb tapes d'embornals

Els lladres foraven les caixes registradores per endur-se els diners i un d'ells és sospitós d'haver entrat en disset establiments

ACN

Girona.-Els Mossos d'Esquadra en collaboració amb la Policia Local de Salt (Girons) han detingut quatre homes per robar en diversos comeros del Pla de l'Estany i el Girons. Els lladres entraven en els diferents establiments rebentant els vidres amb tapes d'embornals. Un cop a dins foraven la caixa forta o la mquina registradora i s'emportaven els diners. Un dels implicats est relacionat amb disset robatoris amb fora, mentre que dos d'ells en tres. A l'altre els Mossos li atribueixen dos entrades en establiments. Els fets es van produir durant cinc mesos fins que es va enxampar un dels lladres el passat 17 de febrer. Després d'haver declarat, el jutge els ha deixat en llibertat amb crrecs.

La manera d'operar ha estat un factor decisiu perqu la policia els pogués atrapar. Els investigadors van constatar que durant els cinc mesos que van haver-hi robatoris es repetia el mateix patró. Els lladres, d'entre 18 i 23 anys i de nacionalitats colombiana, russa i espanyola, rebentaven el vidre amb tapes d'embornals del carrer i després entraven a l'establiment. L'última acció la van perpetrar el passat 17 de febrer, quan la Policia Local de Salt va rebre l'avís que havien entrat en una botiga de la població.Un cop al lloc dels fets, els agents van veure com un home corria amb una caixa forta sota el bra. Aleshores, els policies el van interceptar i detenir, després de constatar que tenia una ordre de crida i recerca per part dels Mossos, per la seva presumpta relació en robatoris amb fora.Els primers detinguts, amb antecedents, van passar entre els dies 17 de gener i el 08 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de gurdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb crrecs. El darrer detingut, amb diversos antecedents per patrimoni, va passar el dia 19 de febrer a disposició del jutge que també el va deixar en llibertat.