Publicado 18/03/2019 17:51CET

Detecten benz i butadi per sobre dels nivells innocus als barris de Ponent de Tarragona

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La Fundació Mediterrnia creu que els resultats justifiquen que es faci un estudi epidemiolgic

ACN

Tarragona.-Un estudi elaborat per la Fundació Mare Terra Mediterrnia en collaboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) alerta de la presncia de benz i butadi per sobre dels nivells innocus a lentorn del polígon petroquímic sud de Tarragona. Segons informa lentitat, shan installat nou sensors als barris de Ponent de Tarragona -i un com a control a Llevant- per saber qu es respira en aquesta zona, densament poblada. El mostreig, que s'ha fet durant cinc mesos, ha mesurat la concentració mitjana de certs compostos orgnics voltils (COVs) en períodes de quinze dies i, entre els resultats, destaquen els alts nivells d1.3 butadi i de benz tots dos reconeguts com a cancerígens.

Les dades mostren una tendncia creixent daquests dos components al llarg de tots els mesos de l'estudi, que sobrepassen els acordats com a innocus per a la salut pública. Segons recorda Mediterrnia, est demostrat que una exposició prolongada al benz, ni que sigui amb quantitats molt petites, és molt nociva per a la salut humana.Fa anys que lentitat reivindica que es faci un estudi epidemiolgic amb especial atenció a la qualitat de l'aire del Camp de Tarragona, una zona fortament industrialitzada i amb moltes infraestructures de transport que també generen emissions de contaminants. Segons Mediterrnia, els resultats del primer mostreig demostren la necessitat de seguir analitzant la qualitat de laire i que es faci un estudi epidemiolgic del Camp de Tarragona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés