Publicado 11/4/2019 18:34:04 +02:00CET

Detecten 44 comptadors amb la llum punxada durant un operatiu al barri de la Font de la Pólvora de Girona

El dispositiu conjunt entre Mossos i tcnics d'Endesa arriba després de la campanya municipal per ajudar les famílies necessitades

ACN

Girona.-Nou operatiu policial al barri de la Font de la Pólvora per lluitar contra el frau elctric. En aquesta ocasió, els Mossos d'Esquadra i tcnics d'Endesa han inspeccionat els comptadors de cinc blocs de pisos. Estan repartits entre els carrers Mimosa, Roure, Castanyer i Avellaner i, en total, sumen 300 habitatges. Durant el dispositiu, els agents i els tcnics han trobat 44 connexions illegals. En alguns casos, la calor que desprenien els cables, literalment, havia fos el plstic dels comptadors. En parallel, a més, els Mossos han identificat nou persones. En aquesta ocasió, per, no han trobat cap plantació de marihuana. L'operatiu policial arriba, precisament, pocs dies després que hagi acabat la campanya que va engegar l'Ajuntament per ajudar aquelles famílies del barri que havien hagut de punxar la llum per necessitat.

Per part dels Mossos d'Esquadra, el dispositiu policial ha mobilitzat agents de seguretat ciutadana i unitats de l'rea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Acompanyats pels tcnics d'Endesa, els Mossos d'Esquadra s'han desplegat pel barri i han inspeccionat l'estat en qu es trobaven els comptadors de cinc edificis. En conjunt, aquests blocs sumen 300 habitatges i estan repartits entre els carrers Mimosa, Roure, Castanyer i Avellaner. Durant l'operatiu, els agents i els tcnics han trobat fins a 44 comptadors que tenien la llum punxada (és a dir, gairebé un de cada set). En alguns casos, la calor que desprenien els cables havia fos el plstic de les caixes.En parallel, els Mossos d'Esquadra també han aprofitat per comprovar que no s'estiguessin cometent illícits. En aquesta ocasió, no han trobat cap plantació de marihuana per sí que han arribat a identificar nou persones.Ajuda a les famílies necessitadesL'operatiu arriba, precisament, pocs dies després que s'hagi engegat la campanya municipal per ajudar aquells vens que s'havien vist obligats a punxar la llum per necessitat. L'Ajuntament de Girona, després d'estudiar el cas d'aquells qui han anat a Serveis Socials, ajudar 51 famílies i particulars perqu regularitzin els seus comptadors, congelin els deutes si tenen factures impagades o bé rebin ajudes per afrontar els rebuts.La campanya, precisament, tenia per objectiu combatre els fraus elctrics sobretot, al Sector Est- que, segons va subratllar el vicealcalde Eduard Berloso, són la causa de les nombroses apagades que es van viure durant els mesos d'hivern.